Akça Holding'ten 150 milyon liralık Bornova yatırımı!
Kentin hızla gelişen bölgelerinden biri olan ve Folkart, Myvia, Avcılar gibi önemli firmaların çeşitli projeler yürüttüğü Bornova'da dev projelere bir yenisi daha ekleniyor. Bayraklı Tower, Şifa Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Forum Bornova gibi önemli eğitim ve kamu kurumları ile sosyal donatılarının olduğu bölgede şimdi de Akça Holding inşaata başlayacak. Ağaçlı yol üzerinde Tarım İl Müdürlüğü'nün karşısındaki alanda 2 yıl öncesine kadar Akça Holding'in merkezi konumundaki tesisi yıkan Akça Holding 17 bin 500 metrekarelik bu alanda karma proje hayata geçirecek.

İLK DENEYİM OLACAK
Akça, sanayi ve tarım alamnda bu yıl yeni yatırım yapmayı planlamadıklarını söyledi. Bu yıl Bornova'da mülkiyeti kendilerine ait bu bölgede ilk inşaat deneyimim yaşayacaklarım aktaran Akça, "Söz konusu tesis yıkıldı ve halen hafriyat atma işlemleri sürüyor. İzmirliler'e yakışır bir proje yapacağız. Hem konut hem de az sayıda ticari birimlerden oluşacak karma projemizin 268'si konutlardan 8'i ise ticari alanlardan meydana geliyor" dedi.

İNŞAATA GİRİYOR
Toplam 150 milyon liralık bir yatırım yapacaklarım aktaran Akça, "Şu an projeleri çizildi. Eğer bir aksilik olmazsa alam temizleyip 2 ay sonra inşaata başlamayı planlıyoruz. Aslında daha önce başlayacaktık ama projede revizelere gidince bu süre biraz sarktı" diye konuştu. İzmir'deki oda başkanlarının dile getirdiği 'sanayici fabrikasına kilit vurup, inşaata giriyor' eleştirilerini de yanıtlayan Akça, "Başkanlarımız doğru söylüyor fakat sanayide kar marjları sürekli düştüğünden rekabet etmekte zorlanan sanayici başka çıkış bulamıyor. Bir ülkenin kalkınması için en önemli şey üretim ve sanayidir. Bunlar olmadan ülkeler kalkınamaz. Eğer Arap ülkeleriniz gibi petrolünüz yoksa üretime mecbursunuz. Oda başkanlarımız da zaman zaman sanayinin içinde bulunduğu zor durumdan bahsedip sanayicinin kapısına kilit vurup inşaata girdiğini söylemişti. Bu söylemlere katılıyorum. Fakat 
devletimizin de sanayiciye destek vermesi lazım" dedi. Akça, "Böyle bir durumda tıpkı geçmişte Amerika'da yaşanan mortgage krizi gibi bir kriz çıkabilir. Zira, ülkemizi ekonomisinin çarkları sadece inşaatla dönmez. Onun için Türkiye'deki üretimi ve sanayiyi arttırıcı tedbirler biran önce alınmalı" diye konuştu. 



EN BÜYÜK AVANTAJ 
İzmir'in yükselen bir değer olduğunu da kaydeden Akça, "İzmir'in en büyük avantajlarından biri hem tarım hem sanayisinin gelişmiş olmasıdır" dedi. ilk kez inşaata yatırım yapma kararını açıklayan Akça, "Diğer alanlarda büyüyebileceğimiz kadar büyüdük. Tekstil grubunda da yatırım yapmak yerine rekabeti arttıracak teknolojik yatırımlar yapacağız. Ancak tekstil grubunda yeni yatırım yapmayı düşünmüyoruz.

ORGANİKTE BÜYÜYECEĞİZ
Araç muayene istasyonlarının oldukça iyi gittiğini aktaran Akça şöyle konuştu: "Seramızda organik tarım ve topraksız tarım işlerimiz de gayet iyi. Organik tarımı biraz daha büyütmek istiyoruz. Enerjide ise şu an yaklaşık 20 MW'lık santralimizi devreye aldık. RES'lerle beraber toplam 80 MW'a varan bir güce ulaşmayı planlıyoruz. Ama bu yılki esas hedefimiz inşaat sektörü."

Murat ERVİN/Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181