Akfen İnşaat'tan 3 yeni Şehir Hastanesi projesi!
Üstyapı, altyapı, çevre koruma, konut ve komple havalimanı inşaatı alanında birbirinden nitelikli birçok projenin altında imzası bulunan Akfen İnşaat, taahhüt ve altyapı sektöründeki 40 yıllık deneyim ve uzmanlığını Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastaneleri ile sağlık sektörüne taşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeliyle, Türkiye’ye kazandırmak istediği enerji verimliliği yüksek, deprem izolatörlü, dijital özellikli "akıllı hastaneler” projesi olan Şehir Hastaneleri’nin yapımında aktif rol üstlenmeyi hedefleyen Akfen İnşaat, yap-işlet-devret alanındaki tecrübe ve know-how’ını sağlık sektörünün dönüşümünde değerlendirecek.

Bugüne kadar Isparta, Tekirdağ ve Eskişehir olmak üzere 3 farklı şehir hastanesi projesinin Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yapımını üstlenen Akfen İnşaat, toplam 2 bin 316 yatak kapasitesine sahip bu 3 proje için 3 milyar TL yatırım yapacak.. Akfen İnşaat, Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşası için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile 344 milyon Euro düzeyinde bir proje finansmanı anlaşmasına imza attı. Her iki bankanın yüzde 50 oranında pay sunduğu anlaşmanın imza töreninde konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeliyle hayata geçirilen Şehir Hastaneleri ile Türkiye'yi teknolojik altyapısı ve donanımı güçlü modern hastaneler kazandıracak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akın, şu açıklamada bulundu:

“Havalimanları, konut, doğalgaz boru hatları, okullar ve enerji santralleri gibi Türkiye'de büyük ölçekli projelere imza atmış bir şirket olarak, Şehir Hastaneleri ile Akfen İnşaat'ın yıllara dayanan deneyimi ve uluslararası standartlarda binalar geliştirmedeki uzmanlığını sağlık alanında da göstermeye devam ediyoruz. Kamu-Özel-İşbirliği (PPP) modeli ile hayata geçireceğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı şartnamelerine uygun olarak en yeni teknoloji ve ekipmanlar ile donatılacak. Toplam 3 milyar TL yatırımla tamamlamayı planladığımız üç hastaneden biri olan Isparta Şehir Hastanesi'nde sona yaklaştık.
Projeyi, planladığımız tarihten yaklaşık 6 ay önce bitiriyoruz. Yılsonuna kadar Sağlık Bakanlığı'na teslim etmeyi planladığımız proje, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanelerinden biri olacak” diye konuştu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil konuşmasında “Ülkemizde sağlık alanında yapılan reform ve yatırımlar tartışmasız çok önemli... Son yıllarda kamu-özel sektör işbirliğiyle, bu alanda çok önemli projelerin hayata geçirildiğini görüyoruz. Eskişehir Şehir Hastanesi Projesi de, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak mega projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Garanti Bankası olarak, bu projede yer almaktan gurur duyuyor ve bugüne kadar olduğu gibi, ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacak tüm projelere, önümüzdeki dönemde de destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaptığı konuşmada; “Akfen Grubu ile yakın zamanda hizmete açılacak olan Isparta Şehir Hastanesi’nden sonra yeni bir şehir hastanesi projesinin finansmanında daha işbirliği yapmaktan ve bu değerli projelerin hayata geçirilmesinde pay sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin finansman işlemi de dikkate alındığında Kamu Özel İşbirliği Modeli ile geliştirilen sağlık tesisi projeleri için Bankamızın toplam nakdi kredi taahhüdü 800 milyon USD seviyesine ulaşmış durumdadır. Özel sektör girişimciliği ile kamunun deneyim ve önceliklerini ortak bir zeminde buluşturan bu yatırımlara, gerek bireylerin ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine yerinde, zamanında ve kaliteli bir şekilde erişmesine imkan sağlayacak olmaları; gerekse de sağlık alanında belirlenen ulusal hedeflere kamu bütçesine ilave yük getirmeden ulaşma yolunda önemli katkı sunacak olmaları açısından büyük önem atfediyoruz. Bu kapsamda, İş Bankası olarak söz konusu yatırımlara karşı ilgimizi ve finansal desteğimizi önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç projenin toplam yatak kapasitesi: 2 bin 316
Akfen İnşaat'ın proje finansmanı sağladığı Eskişehir Şehir Hastanesi; genel hastane, onkoloji hastanesi ve kardiyovasküler cerrahi bölümleri haricinde sahip olacağı yüksek güvenlikli bölümü ile adli ve psikiyatri gibi özel güvenlik isteyen sağlık durumlarıyla ilgili ihtiyacı karşılayacak olmasıyla özel bir yere sahip. İnşasına yıl içinde başlanan proje, 333 bin metrekarelik alan üzerinde toplam 1081 yatak kapasitesi, 264 polikliniği ve sahip olacağı dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak. Hastanenin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanarak Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmesi hedefleniyor.

Isparta Şehir Hastanesi ise toplam 167 polikliniği, 19 ameliyathanesi ve toplam 755 yatak kapasitesi ile bölgede sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine önemli bir katkı sunacak. 222 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen hastane, aynı zamanda özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sahip olacak. Akfen İnşaat, bu yılın sonuna kadar tamamlayacağı Isparta Şehir Hastanesi ile Türkiye'ye ilk şehir hastanelerinden birini kazandırmış olacak.

Akfen İnşaat'ın bu yıl içinde temelini atmayı planladığı Tekirdağ Şehir Hastanesi de 480 yataklık kapasitesi ile bölgenin en büyük hastaneleri arasında yer alacak. Böylece Akfen İnşaat, toplamda 2 bin 316 yatak kapasitesine sahip altyapısı, teknolojisi ve donanımı güçlü üç şehir hastanesi ile Türkiye'nin sağlık sektöründe bölgesinde lider ülkeler arasında yer almasına destek sunacak.

“Yeni Şehir Hastanesi projeleri ile ilgileniyoruz” ”
Her üç şehir hastanesinde de depreme karşı dayanıklılık sağlayan ve deprem şiddetinin hastane içinde hissedilmesini azaltan özel bir trijen ve deprem izolatör sistemi kullandıklarını belirten Hamdi Akın, oldukça çevreci olan bu sistem ile bina içinde enerji verimliliğini de artırdıklarını söyledi. Hastanelerde bulunacak özel jeneratör sistemi de elektrik kesintilerinden mağduriyet yaşanması ihtimalini “sıfır”a indirecek. Güçlü altyapının yanı sıra dijital teknolojilerle desteklenecek hastanelerin Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde “akıllı hastane” formatında hizmet sunacağını kaydeden Akın, hastanelerin sahip olacağı konfor ve hizmet kalitesi ile de farklılık yaratacağını, aynı zamanda yaratacağı istihdam imkânı ile bulundukları bölgelerin kalkınmasına destek sunacağını dile getirdi.

Akın, Şehir Hastaneleri ile ilgili gelecek hedeflerini şöyle açıkladı: “Akfen İnşaat olarak her zaman üstlendiğimiz projeleri taahhüt ettiğimiz süreden önce teslim ettik. Hastane projelerimizde de bunu sağlayarak yenileri için çalışmaya başlamak istiyoruz. İhaleye açılacak yeni Şehir Hastaneleri projelerinde yer alarak önümüzdeki dönemde bu alanın önemli oyuncularından biri olmayı sürdüreceğiz Böylece kamu-özel işbirliği (PPP) projelerinde de önemli bir oyuncu olacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181