Akın, '27 yılda 2800 konutluk portföye ulaştık'!
Ankara'nın gayrimenkulde büyüme trendini devam ettirdiğine dikkat çeken Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Başkent'in sahip olduğu birçok yeni gelişim bölgesi ile Türk ekonomisinin dinamosu gayrimenkul sektöründe büyüme hızı bakımından artık doyma noktasına gelen İstanbul'u da geride bıraktığına dikkat çekti. Başkent'teki piyasa hareketliliğinin rakamlara da yansıdığına dikkat çeken Akın, "TÜİK rakamlarına göre 2018'in ilk 8 ayında yıllık 50 bin ve üzeri konut satılan 5 büyük il içerisinde lider Ankara'da geçen yıla göre yüzde 11.İlik artışla 97 bin 418 konut satışı gerçekleşti. Bu artış oranı İstanbul'da yüzde 3 ile sınırlı kaldı. Yabancıya satışta ilk 8 ayda geçen yıla göre yüzde 20'lik artışla 513 konut satıldı. Yapı kullanım ve ruhsat izinleri de hareketliliği destekliyor. Hepsi alt alta yazıldığında prim ve yaşam anlamında gayrimenkulde Ankara'nın hikayesi şimdi başlıyor" dedi.

"ANKARA'YA VEFA BORCUMUZ VAR"
Akfen Holding'in temellerinin 41 yıl önce Ankara'da atıldığına dikkat çeken Selim Akın, Başkent'e yönelik olan vefa borçlarını birçok alandaki yatırımlarla ödemeye çalıştıklarını ifade etti. 2014 yılında temelini attıkları ve bu yıl hayatın başladığı 1199 konutluk İncek Loft projesine 400 milyon TL yatırım yaptıklarını anımsatan Akın, "2016 sonunda yapımına başladığımız 822 dairelik Bulvar Loft projemizin maliyeti de 400 milyon lira olarak gerçekleşecek. Böylelikle iki projede Ankara'ya 800 milyon liralık yatırım yapmış olacağız" dedi.

Akın, Ankara'da hali hazırda üzerine 15 bin konut yapacak arsa stoklarının bulunduğunu belirterek, bu bölgelerde gayrimenkul projesi geliştirmeyi planladıklarını da söyledi.

'27 yılda 2800 konutluk portföye ulaştık'
Akfen Holding'in konut sektörüne 27 yıl önce Ankara'nın Oran semtindeki 218 konutluk proje ile adım attığını anlatan Akın, bugün 2 bin 800 konutluk portföye ulaştıklarını belirtti. Akın, Loft markalı 5 projede 1 milyar 250 milyon TL'lik yatırıma imza attıklarını ifade etti. Akfen inşaat, bunların yanı sıra 1 milyar 750 milyon TL yatırım değerine sahip Eskişehir ve 1 milyar TL'lik Tekirdağ Şehir Hastaneleri ile 135 milyon TL'lik İsparta, Ankara ve Kütahya öğrenci yurtlarının yapımına devam ediyor. 

Akfen İnşaat'ın yeni kampanyası kapsamında Bulvar Loft projesinden 361 bin TL'den başlayan fiyatlardan konut alanlara 48 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra 2019 yılının başına kadar yüzde 21'lik kâr elde etme fırsatı sunuluyor.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181