Ali Dumankaya, '2017 yılı ciromuz 300 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşti'!
Türkiye'nin önde gelen İnşaat şirketlerinden DKY'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sektörün çıkış trendini yakaladığını söyledi. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın 2017'yi güzel kapattıklarını ifade eden Dumankaya, bu yıldan oldukça umutlu olduklarını da dile getirdi. "Gayrimenkul sektörü gecen yılma hızlı bir giriş yaptı 2016'nın tüm olumsuzluklarına rağmen büyümesini sürdürmeyi basardı. 2017'nin ilk yarısında özellikle maliyetler ve döviz kurundaki dalgalanmalara karsın büyüme performansı ile göz doldurdu" diyen Dumankaya, sektörün önünü açmaya dönük cali tıklarını ifade etti.

BÜYÜME SÜRECEK
Konut sektörünün ciddi atılım içinde olduğunu ifade eden Dumankaya "Sektör temsilcilerinin tüm fedakârlıkları üzeri ne alarak hayata geçirdikleri kampanlar hükümetin sektörün önünü açmaya yönelik adımları, konut satışlarında ciddi artışlar sağladı. Öte yandan gayrimenkul fiyatlarındaki reel artış ile ekonomik büyüme arasında doğrudan bir ilişki olması, sektörün hem büyüme hem de istihdama katkısı lokomntif sektör özelliğini uzun yıllar daha devam ettireceğini gösteriyor" diye konuştu.

300 MİLYON CİRO
2017'de projelerindeki satışların gerçekleştirdiklerini ifade eden Dumankaya "DKY olarak, geçen yıl satışı ve inşası devan eden DKY Kartal, DKY Business Kartal, Lokum Evler, DKY On Kâğıthane'ye ek olarak DKY Sahil ve DKY Ada projelerimizi de müşterilerimizin beğenisine sunduk. Lokum Rezidans, DKY Cadde Erenköy 86 ve DKY Cadde Suadiye 12 projelerimizde ise yasam başladı. Geçen yıl içerisinde lansmanını gerçekleştirdiğimiz 2 kentsel dönüşüm projemiz, DKY Ada ve DKY Sahil Kartal'ın toplam proje değeri 84 milyon TL. Teslimlerini gerçekleştirdiğimiz 3 projemizin değeri 454 milyon TL. Bunlara ek olarak inşaatına devam ettiğimiz DKY Cadde Göztepe 05, DKY On Kağıthane, DKY Kartal, DKY Business Kartal kentsel dönüşüm projeleri ile toplamda 602 adet konut, 39 adet ticari, 211 adet ofis ve 21 adet home ofisten oluşuyor. Projelerimizin toplam proje değeri 1 milyon TL olmakla birlikte 2017 yılı ciromuz 300 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşti" dedi.

YATIRIMLAR YAVAŞLAMAZ
Dumankaya, 2018'in bu atılımlarla iyi geçeceğini belirterek, "Sektör açısından 2018 yılının yaşanan olumsuzlukların toparlanma sürecine girdiği, büyüme ve gelişme odaklı bir yıl olacağını öngörüyoruz. Yabancı satışlarının da artarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

YENİ PROJELER VAR
Bu yıl yeni projelere devam edeceklerini ve Kadıköy bölgesindeki yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Ali Dumankaya "Avrupa Yakası'nda Kağıthane Bölgesi'nde DKY ON Kağıthane projemiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde TEM Otoyoluna cephesi bulunan Sultangazl bölgesinde ve Büyükdere Caddesi'nin yanı basındaki Celiktepe'de yer alan projeler geliştireceğiz. Anadolu Yakası'nda ise Kartal'da DKY Kartal, DKY Business Kartal, DKY Ada, DKY Sahil; Tuzla Aydınlıda Lokum Evler, Bağdat Caddesinde DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Göztepe 05 ve DKY Cadde Suadiye12 projelerimiz bulunuyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde İstanbul Anadolu Yakası'nda, Dragos sahilde cok özel butik bir projeye başlayacağız" diye konuştu.

Syat Ek2 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181