Alpiş Group Arap yatırımcının radarında!
Alpiş Group, önümüzdeki aylarda yabancı girişimcilerle birlikte Bursa'da yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Katıldıkları yurtdışı fuarlardan kayda değer iş bağlantılarıyla döndüklerine dikkat çeken Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, geçen yıl Bursa'dan bir inşaat fuarının ilk kez kendi markasıyla Kuveyt'te düzenlenen Cityscape Kuwait Fuarı'na katıldığını kaydetti. Sertaç Karaalp, "Kuveyt'te altı gün boyunca yaptığımız temaslarda yoğun ilgi gördük. Hem sözleşme imzalayıp sıcak satış yaptık hem de hatırı sayılır miktarda talep topladık. Bu ilgiyi Arap dünyasının geneline yayabiliriz" diye konuştu.

Kuveyt'in yanı sıra ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri'nden alıcılara daire satışı yaptıkları bilgisini veren Sertaç Karaalp, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir grupla birlikte Bursa'da minimum 100 milyon dolarlık yeni bir projeye başlayacaklarını açıkladı. Suudi Arabistan'dan bazı firmaların ısrarla ortak iş yapma teklifinde bulunduğuna da işaret eden Karaalp, yıl sonunda böyle bir girişimde de bulunabileceklerinin sinyallerini verdi.

Konut satışı için acente kurdu
Yine yabancı bir ortaklıkla konut satışına yönelik bir acente kurduklarına dikkat çeken Sertaç Karaalp, "Yabancı satışlarda biraz dağınıklık vardı. Birbiriyle rekabet eden acenteler nedeniyle sorunlar yaşamaya başlamıştık. Bunun önüne geçmek için acente hizmetini Alpiş bünyesine almaya karar verdik. Yabancı bir ortakla birlikte The Green Cezire isimli bir şirket kurduk. Yabancılara satışları bizim de büyük hissedar olduğumuz bu şirketyapacak" şeklinde bilgi verdi. Yurtiçindeki satışları da işbirliği anlaşması imzaladıkları Kılıçlar Global Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama'nın üstlendiğini belirten Karaalp, satış ve pazarlarnanın inşaat sektörünün en önemli ayaklarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Lüks konut üretiminde Bursa'da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Alpiş Group'un inşaat yatırımlarına bir yenisini Tuana Evleri ile eklediğine söyleyen Sertaç Karaalp, bu projenin arsasını 2015 yılının Mayıs ayı sonunda alarak, çalışmalarına başladıklarını anlattı. Bursa Gayrimenkul Fuan'nda yeni projeleri olan Alpiş Tuana Evleri'nin de tanıtımını yapacaklarını söyleyen Karaalp, şöyle devam etti: "Alpiş Group tarafından ağırlıklı Arap turistlerine yönelik projelendirilen Tuana Evleri, Yüksek Mimar Hasan Sözüneri imzası taşıyor. 2+1,3+1,4+1 ve 5+1 şeklinde planlanan konutlar 280 bin ila 500 bin TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Proje, 292 daire ve 23 iş yerinden oluşacak."

Firmalarının geçen yıl ortaya koyduğu performans hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sertaç Karaalp, yıl içinde yapılan iki seçime ve piyasalardaki belirsizliğe rağmen 2014 cirolarının üzerine çıktıklarını dile getirdi. Karaalp, "Katma değerli lüks konut ürettiğimiz için büyüme sağladık. Tuana Evleri'nin başlamasıyla birlikte Arap coğrafyasına olan satışlarımızda bir talep patlaması yaşadık. Genel olarak 2015 sektör ve bizim açımızdan kötü değil, ama durağandı" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl tamamladıkları Foresta Balat projesinde satışların devam ettiğini ve lüks konut segmentindeki projede konut fiyatlarının 500 bin ila 1.5 milyon TL arasında değiştiğini bildiren Sertaç Karaalp, yine Yalova Yolu üzerinde yaklaşık 200 milyon dolarlık bir proje daha planladıklarını dile getirdi. Karaalp, farklı konseptte planlanan yapıda 400 konut, ticari üniteler ve bir otelin de yer alacağını aktardı. Karaalp, kentteki konut talebini karşılamak üzere yatırımlarının süreceğini belirterek, şunları kaydetti: "Yakın gelecekte devreye alınacak tramvay hattıyla cazibesi artacak olan Yalova Yolu'nun bulunduğu bölge, Tuana Evleri projemizin hayata geçmesiyle daha da değerlenecek, zamanla civardaki yapılar da yenilenecek."

Dünya Fuar Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181