Alptekin Başarır 'Bu yıl odağımıza inşaatı aldık' dedi!
Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, ilk enerji yatırımını 2012 yılında yaptıklarını belirterek, "Bursa ve Osmaniye'de faaliyete geçen 2 hidroelektrik santralimiz bulunuyor. Burada 35 milyon metreküp enerji üretiyoruz ve bunu devlete satıyoruz. Hatay ve İskenderun'da da güneş enerjisi yatırımlarımız bulunuyor. Alptekin Başarır Bu yatırımların değen de yaklaşık 14 milyon dolar. Enerji yatırımları şimdilik bunlarla sınırlı. Bu yıl odağımıza inşaatı aldık" dedi.

BAĞDAT CADDESİ SORUNLU
Şirketin halen inşaatı devam edem Kartal'da 1, Yakacık'ta 1 ve Bağdat Caddesi'nde 202 bağımsız üniteden oluşan 5,ayrı konut projesi bulunuyor. Kartal'da kaba inşaatın yüzde 80 civarında bittiği 200 bağımsız birimden yüzde 90'ının satıldığını belirten Alptekin Başarır, Yakacık'ta inşa edilen Helenium Sky Suite projesinde de satışlara başladıklarını söyledi. Bağdat Caddesi'nde hak sahipleri ile yüzde 66-70 seviyelerinde anlaşma yaptıklarına dikkat çeken Başarır, "Burada öyle firmalar var ki oranları yüzde 80'lere çekmiş durumda. Bu oranlar bölgede inşaatları problemli hale getriyor. Yüksek oranlı anlaşmalar nedeniyle inşaatların tamamlanmadığı projeler oluyor. Bu tür örnekleri maalesef görüyoruz.Caddede fiyatlar düşer mi diye soruluyor. Bu tür yüksek oranlı anlaşmalarda fiyatların düşmesi mümkün değil. Matematiğe aykırı ama bazı firmalar münferit de olsa zararına satış yapabiliyor" bilgisini verdi.

FİKİRTEPE'DE uzlaşmak istiyor
Fikirtepe'de 15 bin 500 metrekare bir arsa içinde 350 hak sahiplerinin yüzde 85'i ile anlaşma sağladıklarına da dikkat çekiliyor. Alptekin Başarır, anlaşma sağlanamayan yaklaşık 45 hak sahibinin kaldığını belirterek, bu hak sahipleri ile de son kez masaya oturacaklarını söyledi. Başarır, "Biz istiyoruz ki konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gitmeden çözülsün. Bunun için bir kez daha imza atmayan ve yüksek taleplerle bize gelen hak sahipleriyle masaya oturacağız. O noktada da sorunu çözemezsek bakanlık devreye girecek ve olay çözülecek. Biz de Haziran gibi önce yıkım ardından da inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bölgede 800-850 konutlu proje yapacağız. Metrekare fiyatlarımız da 7-8 bin lira civarında olacak" şeklinde konuştu. Şirket 3 bin metrekare arsası bulunan Zeytinburnu'nda da iş merkezi ve ofis alanlarından oluşan proje yapacak. Alptekin Başarır, Zeytinburnu projelerinin Avrupa yakasındaki ilk projeleri olacağını da söyledi.
 
Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181