Alsancak TRT binalarına en yüksek teklif o konsorsiyumdan geldi!
Başbakanlık TOKİ'nin ihaleyle satışa çıkardığı Alsancak'taki eski TRT binalarına en yüksek teklif İzmirli üçlü konsorsiyumdan geldi. İşadamları Kenan Kah, Murat Akdemir ve Sabri Memur'un oluşturduğu üçlü konsorsiyum 56 milyon 100 bin TL teklif verdi. 

TOKİ tarafından yapılan ihaleye iki firma katıldı. Açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede Folkart ilk turda çekildi. İhalede en yüksek teklifi İzmirli işadamları Kenan Kah, Murat Akdemir ve Sabri Memur'un ortak olduğu üçlü konsorsiyum verdi. Teklif 56 milyon 100 bin TL oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi'nde bulunan TRT'ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını önce değiştirdi. Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ'ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları Odası'mn Alsancak-Kahramanlar Plam'na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek.

Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181