Altan Elmas 'Yabancıya konut satışı gelecek yıl 10 milyar dolara çıkacak'!
Yapılan yeni yönetim değişikliğinde bayrağı devralan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Z. Altan Elmas, "Bugünden sonra yeni dönemde de yine sektörün sorunlarına odaklanmış bir kuruluş olacağız" dedi. Dernek olarak önümüzdeki dönemde sektör vizyonuna odaklanmak istediklerini belirten Elmas, "1.5-2 milyar dolar seviyesinde olan yabancıya satış rakamları Mütekabiliyet Yasası'yla 4.5 milyar dolara yükseldi. Maliye Bakanlığı'nın verdiği yeni teknik uygulamalarla da gelecek 5 yılda hedefimiz yılda 10 milyar dolar seviyesine çıkmak" ifadelerini kullandı.

İLK ÇEYREKTE 154 BİN EK İSTİHDAM
İlk çeyrek sonunda 154 bin ilave kişiyle en çok istihdam sağlayan sektör olduklarına dikkat çeken Elmas, şöyle konuştu: "Biz yürürsek Türkiye yürür, biz durursak Türkiye durur. Sanayi çarklarının yüzde 30'u bizim üretimimizle dönüyor. Kur artışının maliyetleri yükseltmesine rağmen sektör olarak bunu konut fiyatlarına yansıtmadık. Bu da konut fiyatlarının halen çok cazip ve erişile bilir olduğunu gösteriyor."

Gündem kentsel dönüşüm olmalı
KONUTDER'in gelecekteki gündem konularından birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Elmas, şöyle devam etti: "Önümüzdeki 20 yıl gündemimiz kentsel dönüşüm olmalı. Türkiye'de dönüştürülmeyi bekleyen 6.5 - 7 milyon civarında konut bulunuyor.  Her yıl 300 bin konut üretimi kentsel dönüşümle gerçekleştirilmeli. KONUTDER üyeleri olarak örnek çalışmalarda yer almaya devam edeceğiz."  

Sertifika daha etkin hale gelecek
Elmas, gayrimenkul sertifikası projesiyle ilgili de şöyle konuştu: "Sektörün finansal derinliğini artıracak gayrimenkul fonu, gayrimenkul sertifikası ve sukuk faaliyetleri gibi birçok konu hakkında çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu enstrümanları sektör açısından daha kullanılabilir ve etkin hale getirmeye odaklanacağız."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181