Ankara'da konut sektörü büyüyor!
Ankara emlak piyasası lüks konut ve ticari yapılar için uygun özelliklere sahip arsaların imara açılmasıyla hızla büyüyor. Kentsel dönüşüm kapsamına alman ve yüksek emsal değişiklikleri yaşayan arsalar da hem arsa sahiplerini hem yatırımcıları hem de inşaat firmalarını son yıllarda yeni konut arzı yaratmaya itiyor. Bu gelişmelerin yanı sıra son yıllarda yapılan yeni yollar ve yenüenen ulaşım hatlarıyla Ankara'nın belli başlı yeni merkezlere sahip olması gayrimenkul piyasasını hareketlendiriyor. Son yıllarda Çayyolu, Ümitköy, Gölbaşı, İncek, Eryaman, Batıkent gibi bölgelere göç artıyor.

Ankara'da arsa stokunun kısıtlı olması ve trafik yoğunluğu nedeniyle konut alanlarının şehrin merkezinden dışarı doğru taşındığını söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Umutcan Akduman, başkentin konut piyasasını SÖZCÜ okurları için mercek altına aldı: Ankara'da Eskişehir Yolu aksında başlayan konut gelişimi ve prestijli konut bölgeleri dikkat çekiyor. Bu aksın iç kısımlarında yer alan Mustafa Kemal, Çukurambar ve Söğütözü semtleri yakın geçmişte Ankara'nın oturmuş bölgeleri olup lüks konutlar yer alıyor. Eskişehir Yolu'nun Ankara'nın en gözde ticaret merkezi haline gelmesiyle ve şehirlerarası ulaşımı sağlamasından dolayı oluşan yoğun trafiğe maruz kalmak istemeyen sakinler Çayyolu ve Ümitköy gibi üst gelir grubuna yönelik villa tarzı yapüaşmalardan oluşan siteleri tercih ediyor.

Çayyolu ve Ümitköy'ün yüksek oranda talep görmesi ve bölgenin kısa süre içinde doygunluğa ulaşması ile Eskişehir Yolu'nun devamı niteliğinde olan Dodurga, Şehitali ve Bağlıca gibi yeni gelişim alanları açüdı. Yeni eğilimlere göre rezidans tarzı yapılaşmalarla, bu bölgeler yakın geleceğin prestijli yaşam alanları olmuş ve olmaya devam edecek.

Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) ise şehrin diğer önemli akslarından biri olmakla beraber, Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü çevresinin rekreatif ve turistik amaçlı kullanüması, Özel Çevre Koruma Bölgesi bulunması ve sanayi gelişiminin sımrlandırılması sebebi Üst, orta ve üst düzey konut alanlarının çekim alanı haline geldi. Bu yolun iç kısımlarına doğru bakıldığında ise Balgat, Çiğdem ve 100. Yıl semtlerinin oturmuş bölgeler olduğu görülmekte ve bu bölgelerin yakın çevresine yapılan / yapılmaya devam eden projelerin değerlerini artırdıkları gözlemleniyor.

ÜNİVERSİTE ETKİSİ
Çankaya'da bulunan ve son yıllarda nitelikli konut ve karma projelerin yapıldığı Oran / Turan Güneş Bulvarı - Doğukent Bulvarı aksı üzerinde bulunan projeler gitgide değerlenmektedir. Bunun başlıca nedenleri arasında ana yol akslarına yakınlık, çeşitli alışveriş merkezleri ve sosyal alanların bulunması gösterilebüir. Çankaya'nın Oran/ Turan Güneş Bulvarı -Doğukent Bulvarı aksının doğusuna doğru üerlenildiğinde ise Kızılcaşar-İncek-Tuluntaş yönünde konut gelişmesi devam etmektedir. Bölgede TED Ankara Koleji, Maya Koleji ve Atılım Üniversitesi'nin yerleşkeleri bulunmakta olup bölgede konut alanları için cezbedici özellik katıyor. İstanbul Yolu, Ankara'nın batı ve kuzeybatı aksı üzerinde yer alan genel olarak toplu konut, kooperatif ve yeni oluşum projeleri Ue gelişimini sürdüren, metro ağının bir parkası oluşuyla önemini artırmaya devam ediyor. Bu aks üzerinde yer alan Eryaman, Sincan - Yenikent, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerde çok fazla proje olmamasına karşın mevcut yapılaşmanın gitgide değerlendiği görülüyor. 

Umutcan Akduman / Sözcü Ankara Baskısı Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181