'Ankaralı büyük ev modasından vazgeçmiyor!'
Ankara'da birbiri ardına inşa edilen konut projeleri yer verdikleri farklı tiplerdeki konutlarıyla, alıcıya çeşitli alternatifler sunuyor. Buna karşın özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde son yıllarda daha küçük konutlar inşa etme trendi yükselişe geçse de, Ankara'daki konut alıcıları geniş ve ferah evden vazgeçemiyor.

Büyük ev modası geçmiyor
Başkent'te çekirdek aileye çekirdek konut' durumununun çok benimsenmediğini ifade eden BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, yeni evli ve tek çocuklu Ankaralılar'ın bile geniş konut arayışında olduğunu vurguladı. BEKAŞ İnşaat olarak Ankaralı konut alıcısı üzerinde yaptıkları araştırmada da ferah konut isteğinin öne çıktığının altını çizen Karahasanoğlu, şunları söyledi: "Konut algısı modern şehirleşme kurgusuyla değişirken, alıcı bazı özelliklerden yıllar geçse de vazgeçemiyor. Bunların başında da geniş ve ferah konut isteği geliyor. Yaptığımız araştırmaya katılanların yüzde 46 gibi büyük bir bölümü tercihini 4+1'den yana kullanırken, yüzde 37 de 3+1 tipte konutu seçti. Araştırmaya katılan Ankaralılar'ın yüzde 11'i 2+1, yüzde 6'sı ise 1+1 konut istediğini belirtti. Bu rakamlar bize, geniş konut modasının asla geçmeyeceğini bir kez daha gösterdi." Karahasanoğlu, Başkent'te hayata geçirecekleri yeni konut projelerini de bu anlayışla kurguladıklarını kaydederek, "Son yıllarda hayata geçirilen konut projelerinin küçük ölçeklerde ya da istenen büyüklüklerde inşa edilmediğini tespit ettik. Çok yakında Ankara'nın en gözde bölgelerinden Çiğdem ve Yenimahalle'de başlayacağımız 2 büyük konut projemizi de Başkentli'nin bu talebine uygun olarak projelendiriyoruz" dedi.

Sıradışı ayrıntı aranıyor
Son 3-4 yıldan bu yana başlatılan büyük inşaat hamlesiyle çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği metropollerde konut algısı da baştan sona değişti. Konut alıcısı artık, "yeter ki başımı sokacak bir evim olsun" yerine, kendini bulacağı, yaşam standartlarını değiştirecek, 'farklı' konut arayışında... Yaklaşık 25 yıldan beri inşaat sektörüne dev eserler kazandıran Ankara merkezli YP inşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, tüketicinin beklentilerini iyi analiz eden firmaların sürekli büyüme trendinde olduklarını, ancak sektörde artan rekabetin son yıllarda bu farkındalığı daha da artırdığını kaydetti. Bunun en güzel örneğini hayata geçmesi durumunda Ankara'nın en büyük rekreasyon alanı olacak imrahor Vadisi manzaralı inşa ettikleri Nefis Çankaya Evleri'nde gördüklerini ifade eden Çankaya, örnek daireleri gezen misafirlerine yönelttikleri "Projenin hangi özelliğini beğendiniz?" sorusuna yüzde 68'in "Sıra dışı ayrıntıları" yanıtını vermesinin bunu doğrular nitelikte olduğunu belirtti.

Konut sıradan olmamalı
Çankaya, gözlemlerinin özellikle son birkaç yıldan beri artık kimsenin sıradan konutlarda oturmak istemediği yolunda olduğunu belirterek, "Alıcı artık oturduğu konutun, tercih ettiği projenin hayatına fark katmasını istiyor" diye konuştu.

Yeni Yüzyıl Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181