"Anlaşma yapan firmalar için süre uzamazsa mağduriyetler oluşacak"!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe konulacak. Müteahhitler yapı ruhsatı alma işlemlerinin uzun sürdüğünü, bu tarihe kadar ruhsat alamayanların işlemleri sil baştan yapması gerekeceğini belirtiyorlar. İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar yeni düzenlemenin sektörün işleyişini önemli ölçüde hızlandıracağının ve uzun zamandır belirsizliklerle ilerleyen çeşitli konuları da çözüme kavuşturacağının altını çizdi. Uçar, bununla birlikte geçmişte riskli yapı ruhsatını almış, herhangi bir sebepten dolayı 30 Haziran'a kadar işlemlerini başlatmış fakat ruhsatım yetiştirememiş olan çok sayıda firma mevcut olduğunu söyledi. Söz konusu durumda olan yaklaşık 500 kadar firmanın olduğunu belirten Uçar, "Firmalar hak sahipleriyle mevcut yönetmeliğe göre anlaştı ve projelerini çizdiler. Bu firmaların ve mülk sahiplerinin mağdur olmamaları adına ek süre tanınmalı diye düşünüyorum. 300 bin haksahibinin bu durumdan etkileneceğini tahmin ediyorum. Anlaşma yapan firmalar için süre uzamazsa, hak sahipleriyle tekrar 1 Temmuz'da çıkacak yönetmeliğe göre anlaşmak gerekecek. Bu da süreci tekrar başa döndürecek. Kısa süreli bir geçiş dönemi sağlanabilirse hem mağduriyetlerin önüne geçilmiş olur, hem de başlamış olan işler sekteye uğramaz" dedi.

Başakşehir'e yeni bir kent
Uçar, Başakşehir'de hayata geçirecekleri proje hakkında bilgi vererek, "Tamamlandığında 5 bin kişinin yaşayacağı yeni bir kent olacak" dedi.

'3 BİN KONUT YOLDA'
İnvest şu an Sarıyer Ayazağa, Küçükçekmece, Güneşli, Zeytinburnu ve Başakşehir'de projeler geliştiriyor. Firma Sarıyer'de satın aldığı arsalarla en az 10 yıl bu bölgede proje geliştirmeyi planlıyor. 1 milyar TL'lik yatırımla faaliyetlerini devam ettiren şirket önümüzdeki 3 yıl içinde 3 bin 150 konut, 260 bin metrekare ofis ve 410 ticari üniteyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

'DEMİR KRİZİ SÜRERSE FİYATLAR ARTAR'
İnşaat sektöründe geçtiğimiz haftalarda patlak veren demir krizinin sektörü olumsuz etkilediğini belireten Uçar, "Demirdeki kriz uzun süre bu şekilde devam ederse fiyat artışları yaşanacak" dedi.

'RUSLAR MERKEZİ TERCİH EDİYOR'
Bahattin Uçar hükümetin yabancıların Türkiye'den konut alımını teşvik etmek için attığı adımların satışları canlandırdığını söyledi. İstanbul'dan konut alan Körfez vatandaşlarının metrekaresi 2 bin doları geçmeyen bölgeleri, Rus ve Türki Cumhuriyetler vatandaşlarının ise metrekaresi 2 ile 6 bin dolar arasında kalan şehir merkezini tercih ettiklerini ifade eden Uçar, Arapların daha düşük fiyatlardaki evleri tercih etmesinin nedenini birden fazla konut alması olarak belirtti.

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181