'Arap sermayesinin bir kısmı Türkiye'ye akacak'!
Referandum sonrasında Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere, yabancı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul alımı artıyor. ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, özellikle Katar ve Suudi Arabistan'dan süreci takip eden ve düğmeye basmayı bekleyen yatırımcılar olduğunu söyledi. Atalay "ABD ve Avrupa ekonomisini ayakta tutan Arap sermayesinin bir kısmı Türkiye'ye akacak" dedi. Kampanyalara ve sektöre verilen desteklere rağmen yine de beklemede kalan yatırımların tekrar harekete geçeceğini kaydeden Atalay "Referandum süreci yabancı yatırımcılar tarafından da çok yakın takip ediliyordu, şimdi yerli yatırımcının yanı sıra beklemede kalmayı tercih eden yabancı yatırımcının da harekete geçeceğini ve yatırımların hızlanacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

BAHAR HAVASI GELİYOR
Türkiye'de yaşanan olağanüstü gelişmelerden sonra yerli ve yabancı yatırımcıların 'bekle gör' politikası izlediğini söyleyen Özhan "Yatırım yapmak isteyen ancak bu yatırımları referandumdan sonraya öteleyen firmaların sayısı hiç de az değil. Faizlerdeki düşüş trendinin devam etmesi, ekonomideki belirsizliklerin ortadan kalkması 2017'nin ikinci çeyreğinde ekonomide bahar havası getirecektir. Kısacası ekonomimiz ve sektörümüz için de hareketliliğin ve yatırımların artacağı bir döneme giriyoruz" di ye konuştu.

BORSA KANALI AÇILIYOR
Konut sertifikası konusunun da sektöre hareket getireceğini hatırlatan ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, bir süre sonra istanbul'un ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden inşaat projelerinin Borsa'da alınıp satılıyor olacağını söyledi. Bu sistemle Körfez ülkelerinden Balkanlar'a kadar konut projelerinin alınıp satılabilir olmasının hedeflendiğini ve bu amaçla bu bölgelerdeki inşaat şirketleriyle görüşmelerin yapılmaya başlandığını diye konuştu.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181