'Arz talep dengesi korunduğu sürece konut satışları artar!'
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı konut satış oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 oranında artarak 108 bin 918 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 17 bin 40 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 11 bin 564 konut satışı ile Ankara izledi. Görüşlerini paylaşan Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, "Ankara'da arz ve talep dengesi çok iyi işliyor. İnşaat projeleri kolaylıkla alıcı buluyor. İhtiyaç kadar üretiliyor ve satılıyor" diye konuştu.

"SATIŞLAR İSTANBUL'DAN YÜKSEK"
Ankara'nın konut satışlarında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldığına dikkati çeken Taylan, "Nüfus farkı göz önünde bulundurulursa Ankara İstanbul'dan daha yüksek satış rakamlarına sahip. Başkent, konumu ve avantajlı kampanyaları sayesinde inşaat sektörünün cazibe merkezidir" dedi.

Türkoğlu; Satış rakamları artmaya devam edecektir
Elbiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu da müşterilerden gelen ön taleple rezervasyon ve satış kapasitesini artırdıklarını anlattı. Türkoğlu şöyle konuştu: "Rakamsal veri üzerinden konuşmak gerekirse konut satışlarımızın ilerleyen günlerde yüzde 10-30 oranında daha da artmasını bekliyoruz. Ayrıca tapu alım satım harçlarının 2009 yıllarında olduğu gibi yüzde 1 'in altına düşürülmesi atılacak cesurca adımlardan biridir. Dolayısıyla atılan adımların konut sektörü için açılım yaratacağı şüphesiz."

Neslihan CAN/Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181