Astaş, Türkiye'nin en yüksek binasını inşa etmek üzere harekete geçti!
Astoria AVM ile girdiği gayrimenkul sektöründe üst segmente yönelik geliştirdiği otel ve gayrimenkul projeleriyle tanınan Astaş Holding, şimdi de Türkiye'nin en yüksek binasını inşa etmek üzere harekete geçti. Şirketin yapacağı yüksek bina için arsa arayışında olduğu belirtiliyor.

Tekstil makineleri sektöründeki faaliyetlerinin yanı sıra son yıllarda gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Astaş, ses getirecek bir projeye hazırlanıyor. Şirketin patronu Vedat Aşçı, "İstanbul'un sembolü olabilecek, ikonik ve Türkiye'nin en yüksek binasını" yapacak. Edinilen bilgilere göre, daha önce "özelliği olan" projeler yapan şirket, yeni projesinde de "düz ve sıradan" bir mimari istemiyor. Binanın tek iddiası "en yüksek" olmayacak. Aynı zamanda "ikonik" özellikte olacak. Türkiye'nin halen en yüksek binası, 287 metre ile Skyland İstanbul. Astaş'm binasının "en yüksek" unvanı alabilmesi için bu yüksekliğin üzerine çıkması gerekiyor. 2007 yılında Astoria projesiyle gayrimenkul sektörüne giriş yapan Astaş, ardından Levent'te Bellevue Residences Managed by Kempinski projesini geliştirdi. 2012 yılında ise Maçka Residences Interior Design by Armani'yi açtı. Aştaş Holding'in son projesi ise Mandarin Oriental Bodrum oldu. Otel ve villalardan oluşan 650 milyon euroluk bu yatırımdanTürkiye'nin önde gelen işadamları da kendilerine villa almıştı. Kuruçeşme Arena 2019da açılıyor Holdingin satın aldığı Kuruçeşme Arena arazisinde ise çalışmalar sürüyor. Proje yine tüm dünyada efsanevi servisiyle tanınan Mandarin Oriental Hotel Group'un işletmesi ve markası ile hizmete girecek. Mandarin Oriental Bosphorus istanbul'u, 2019 yılında hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.

Türkiye'nin en yüksek binaları
1- Skyland İstanbul 287 Metre
2-Sapphire Tower 54 kat 261 metre
3- İstanbul Tower 205 61 kat 220 metre
4- Anthill Residence 55 kat 210 metre
5-Spine Tower 51 kat 201 metre
6- Varyap Meridian Block A 52 kat 188 metre
7- Allianz Tower 42 kat 186 metre
8- İşbank Tower 52 kat 181 metre
9- My Towerland Tower 45 kat 180 metre
10- Çiftçi Tower 45 kat 180 metre 

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181