Balıkesir'in konut satışında kadın payı fazla!
Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre 2016 yılında Türkiye genelinde toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il Balıkesir oldu. Balıkesir’i sırasıyla, Çanakkale, Aydın ve İzmir izledi. Edirne ise listede 5. sırada.
 
Gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlayan Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, 2016 yılında Türkiye’de her 10 konuttan yaklaşık 3’ünün kadınlara satıldığını belirtti.
 
Türkiye’de Her 10 Konuttan 3’ü Kadınlara Satılıyor.
Karar vermesi en zor konulardan biri olan konut satın alma süreçlerinde konutun lokasyonu, ulaşım kolaylığı, mega projelere olan uzaklığı ve mimari özelliklerinin yanı sıra yaşam alanı ve dekorasyonu kriterlerinin de alım nedenlerini etkilediğini belirten Sezgin, satın alma sürecinde, artık kadınların da büyük oranda söz sahibi olduğu üzerinde duruyor. Sezgin, sektörel verilere göre, 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 341 adet konut satışı gerçekleştiğini ve toplam satış içerisinde kadınlara yapılan konut satışının yaklaşık %29 iken, erkeklerin %60’lık bir paya sahip olduğunu, geriye kalan %11’lik kısmın ortaklaşa ya da tüzel kişilere yapılan satışlardan oluştuğuna dikkat çekiyor.

Balıkesir’de Kadınlar Lider.
Yaklaşık 27 bin 600 adet konutun, 10 bin 700 adedi kadınlar tarafından satın alınan Balıkesir, listede ilk sırada. Toplam satışlar içinde kadın payının en fazla olduğu iller sırasıyla; %39 ile Balıkesir, %37 ile Çanakkale, %36 ile Aydın ve İzmir, %35 ile Edirne olarak karşımıza çıkmaktadır. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında İlk 5 sıralamasının aynı olduğu dikkat çekmektedir. Yeni düzenlemeler ve özel sektör kampanyaları ile birlikte, konut satışlarına paralel olarak kadın payının da artması beklenebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181