Bayram tatili ne zaman açıklanacak?
Bakanlar Kurulu toplantısının önümüzdeki hafta salı günü yapılması planlanıyor. Ancak bakanların kararı elden imzalaması ile tatilin 9 güne çıkarılmasına ilişkin karar alınması ihtimali de bulunuyor. Gözler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu yönde vereceği karara çevrildi.

YALÇIN TOPÇU GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Edirne’de yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na arzının olacağını söylemişti. Topçu, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ile ilgili olarak "Önümüzde Kurban Bayramı var. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak tatilin birleştirilmesini istiyorum. Bakanlar Kurulu'nda Başbakanımıza arzımız olacak. Sanıyorum ki inşallah gereği yapılır. İş turizmi açısından düşünüyorum" demişti.

BAKANLAR KURULU KARARI GEREKİYOR
Kurban bayramı, 24 Eylül perşembe günü başlayacak. Arefe günü olması nedeniyle 23 Eylül çarşamba günü de yarım gün resmi tatil olacak. Eğer 21 Eylül Pazartesi, 22 Eylül Salı tam gün ve 23 Eylül Çarşamba yarım günün resmi tatil olması yönünde karar alınırsa Kurban Bayramı 9 güne çıkacak. Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bayram tatili fiilen cumartesi gününden itibaren başlayacak. Böylece bayram tatili 19 Eylül'de başlayacak ve 28 Eylül'de sona erecek.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?
Dün ve bugün Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmadı. Bu hafta içinde de bir toplantı öngörülmüyor. Başbakanlık kaynakları, Bakanlar Kurulu'nun önümüzdeki hafta salı günü toplanmasının planlandığını belirtti. Ancak toplantı yapılmadan da karar alınması ihtimali var. Bakanlar Kurulu kararı, hazırlanan kararın bakanların imzasına açılması ile de oluşturulabilir. Gözler Başbakan Davutoğlu'nun, 9 gün tatil konusunda nasıl bir karar vereceğine çevrilmiş durumda. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181