Beylikdüzü'nde konut için 1 milyon metrekarelik arsa üretiliyor!
Son yıllarda bazı projelerde metrekare fiyatının 6-7 bin TL'ler seviyesine çıktığı Beylikdüzü'nde, özellikle Marmara depremi ve sonrasında metrobüs hattıyla da çok daha fazla göç almaya başladı. Müteahhitlerin çok fazla proje gerçekleştirdiği ilçeler arasında yer alan Beylikdüzü'nde arazi stoku giderek azalırken, belediye tarafından denize yakın alanda 1 milyon metrekarelik yeni arazi stoku geliştiriliyor.

"VATANDAŞLARLA İŞBİRLİĞİ YAPARAK ARAZİ GELİŞTİRİYORUZ"
Dünya'nın haberine göre; 2015 yılı içinde kamudan kamulaştırma yapıp halka arazi kazandırma için çalışma yaptıklarını aktaran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "SGK'dan 30 bin metrekarelik alanı satın alarak Beylikdüzü halkına kazandırdık. Bunun gibi arazi oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca vatandaşla işbirliği yaparak arazi geliştiriyoruz. Bu çalışmayla amacımız kentsel dönüşümü bir bütün halinde tasarlamak ve modern bir şehir dokusu oluşturmak" dedi.

FİYATLAR 1,5 YILDA HIZLA ARTTI
Müteahhitlerin ilgi gösterdiği bölgelerin başında gelen Beylikdüzü'nde gayrimenkul değerlerinin özellikle son 1.5 yıl içinde yüzde 30-40 artış gösterdiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, değer artışında sosyal ve yaşam alanları üretmenin de önemli rol oynadığını kaydederek, "Festivalller, sanat etkinlikleri gibi kültürel ve sosyal etkinliklerin yoğunlaştığı bölgede 1.5 yıl önce en lüks konutların metrekaresi 2 bin 5 TL'ye satılırken bu rakam şimdi 6-7 bin TL'ler seviyesine çıktı" dedi.

GÜRPINAR'DA DA DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK
İmamoğlu, Beylikdüzü'nde 1 milyon metrekarelik yaşam vadisine komşu olan Vira İstanbul projesinin denize ister yaya, ister bisikletle ulaşım imkanı sağlayan bir konumda olması nedeniyle de Beylikdüzü bölgesinin en fazla değer kazanan projelerinden biri olacağını söyledi. 1+1'den 4+1'e kadar bütün daire çeşitlerinin satış ortalamalarının birbirine yakın olduğu projeye Anadolu'dan da talep geldiğini kaydeden İmamoğlu, "Ayrıca projeye yabancı ilgisi de mevcut. Bu ilginin 2016 yaz döneminde daha da artacağını düşünüyoruz. Böylece proje satışında önemli bir noktaya gelineceğini düşünüyoruz" dedi. İmamoğlu, bu yıl Gürpınar bölgesinde de kentsel dönüşüm için çalışmalara başlayacağını açıkladı.

BİZİ YANSITAN PROJELER YAPILMALI
Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün Ortadoğu'da geliri iyi olanlar için önemli bir fırsat sunduğunu aktaran Ekrem İmamoğlu, bundan Türkiye'nin geçmişten bu yana oluşturduğu çağdaş yapının katkısının büyük olduğunu söyledi. "Bu nedenle gayrimenkulde proje yaparken ya da turizmde de aynı hatayı yapıyoruz gelenin kendi gelenekleriyle rahat edeceği ortamlar yaratmak için bir çaba harcıyoruz" diyen İmamoğlu, "Aslında durum tam tersi. Onlar Türkiye Türkiye olduğu için geliyorlar. Dolayısıyla biz burada onlar benzemek yerine kendi kimliğimizle onları ağırlamalıyız. Arap gibi davranacaksak başka Arap ülkelerinden de konut alabilir" diye konuştu. 

Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181