Birevim'den yıl sonuna kadar 13 şube hedefi!
Kadınların altın gününe benzer bir modelle faizsiz olarak insanları ev ve araba sahibi yapan sistem genişliyor. Henüz konut pazarında yüzde 1 pay alan pazara Eminevim, Fuzul Grup'tan sonra Birevim markası da pazara dahil oldu. Bu yılın haziran ayında faaliyetlerine başlayan firmaya 4 ay içinde 500 kişi ev ve araba sahibi olmak için başvuru yaptı. Yılsonunda firmanın sistemine giren kişi sayısının 750'ye çıkması bekleniyor.

Basın toplantısında konuşan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, faizsiz gayrimenkul alımı konusunda hizmet vermek amacıyla kurulan ve ihtiyaç sahiplerini faizsiz, vade farksız ve ek maliyet getirmeden ev sahibi yapmayı hedeflediklerini anlattı. Çiftçi, geçen yıl satılan konutların sadece yüzde 1'inin faizsiz yöntemlerle alındığını belirterek, "Ancak her 100 aileden 15'i, 20'si bankalar aracılığıyla gayrimenkul alım yapabiliyor. Çokyoksul kitle dışında geri kalan yüzde 60'a ise mevcut sistem cevap vermiyor" diye konuştu. Dar ve orta gelirli ailelerin bu yöntemle ev ihtiyacını giderebileceğini aktaran Çiftçi, "Tasarrufa dayalı faizsiz ev alım yöntemlerinin artmasıyla satılan konut sayısı artacak. Bu yüzden faizsiz ev alım yöntemleri artırılmalı" dedi."

"Birevim'de faiz, vade farkı, müşteriye ek maliyetler getiren kira ödemesi gibi uygulamalar yok. Mevcut yöntemlerde uygulanan ve müşteriye gerekmediği halde ek maliyet yükü getiren kira ödemesi uygulamasını kaldırdık. Evinizin borcunun olması gerekenden daha kısa sürede bitmesi için düzenlemeler yaptık" diyen Murat Çiftçi, yıl sonuna kadar toplam 13 şube ile hizmet vereceklerini kaydetti. 

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181