Bizim Mahalle'ye ilk oturumda en yüksek teklif Özak-İnter ortaklığından geldi!
Haziran ve temmuz aylarında yaptıkları 7 dev ihale ile 10 milyar liralık değer oluşturduklarını vurgulayan Kurum, "Yaptığımız ihalelerin geri dönüşleri sonucunda sene başında belirlediğimiz 1.5 milyar liralık arsa ihalesi neticesinde 10 milyar liralık iş yapacağımızı söylemiştik. Toplam hasılatın 15 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, İstanbul Küçükçekmece'de 1 milyon metrekarelik arazi üzerinde geliştireceği 'Bizim Mahalle' için kolları sıvadı. 6 etaptan oluşacak projenin ilk etabının ihalesi dün gerçekleşti. İhalede en yüksek teklif Özak GYO ve İnter Yapı İş Ortaklığı'ndan geldi. Konsorsiyum 425 milyon lira satış toplam geliri taahhüt ederken, Emlak Konut'a da yüzde 20 paya denk gelen 85 milyon lira önerdi. İhalenin ikinci oturumunun önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor.

12 FİRMADAN 6 TEKLİF GELDİ
En yüksek teklifin Özak GYO'dan geldiği ihaleye 12 firma katılırken, ikinci en yüksek teklifi ise Dağ Mühendislik verdi. Şirket 500 milyon TL satış toplam gelir karşılığında Emlak Konut'a yüzde 15'lik pay teklif etti. 6 etaptan oluşacak projenin ikinci etap ihalesinin 28 Eylül'de yapılması planlanıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, hedeflerinin sosyal yaşam standartlarını artıran projeler geliştirmek olduğunu söyledi. Kurum, "Bu kapsamda Bizim Mahalle projemiz, özümüzde olan o mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu bizlere yoğun bir şekilde yaşatacak" dedi.

Sabah Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181