Bu bölgede talep çok yatırımcı avantajlı!
İstanbul'da arsa stokunun önemli ölçüde tükenmesi inşaatçıları şehir merkezinde kentsel dönüşüme yönlendirdi. Küçük çaplı firmalar tek tek binaları yenilerken, büyük ölçekli gayrimenkul şirketleri eski fabrika arazilerinde projeler geliştiriyor. 


ULAŞIM AVANTAJI VAR 

Levent - Maslak, Kağıthane Seyrantepe ve Yenibosna - Güneşli aksında gerçekleşen sanayi alanlarının dönüşümün bir benzeri son dönemde Topkapı -Merter - Ataköy hattında gerçekleşiyor. Tramvay, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havalanma yakınlığı ve merkezi konumuyla markalı konut ve ofis üreticilerinin ilgisini çeken bölgede peş peşe yeni projeler hayata geçiriliyor. Sanayi tesislerinin ve çarpık konut yapılaşmasının yavaş yavaş dönüşümü, bölgede konut piyasasını canlandırırken, birçok otel, AVM ve ofis projesi de bölgenin çekim gücünü artırdı. 


8 BİN LİRAYI GÖRDÜ 

Bölgedeki nitelikli konut ihtiyacı nedeniyle yeni yapılan projelere talep fazla. Özellikle Araplar başta olmak üzere yabancı yatırımcılarının dikkatini çekmeye başlayan bölgede konutların metrekare birim fiyatları 4 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Ofislerin metrekare satış aralığı bin 900 ile 4 bin dolar, metrekare aylık kira aralığı ise 10 - 25 dolar arasında bulunuyor. 


CAZİBESİ ARTACAK 

Bölgede, 17 Ağustos 1999 Depremi'nden önce yapılmış deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapıların çoğunlukta olması nedeniyle kentsel dönüşümün de hızlanması bekleniyor. Nitelikli konutlara talebin artarak süreceğini belirten inşaat sektörü temsilcileri dönüşüm çalışmaların yanı sıra fabrika, üretim tesisi ve sanayi sitelerinde dükkan sahipleriyle de görüşmeyi sürdürüyor. Müteahhitler birkaç yıl içerisinde Topkapı Merter-Ataköy hattının cazibe merkezi haline geleceğini ve fiyatların daha da yükseleceğini ifade ediyor. 


MARKALI KONUT ÜRETİCİLERİ BÖLGENİN NEDEN ÇEKİM MERKEZİ OLDUĞUNU ANLATTI:





MERKEZE TALEP ARTTI, FİYATLAR YÜKSELİYOR


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: İstanbul'da trafik son dönemde en çok hassasiyet gösterilen konulardan biri oldu. İnsanlar uzakta olmak istemiyor. Merkezi bir konumda olması, hastanelere ve üniversitelere yakınlığı nedeniyle Topkapı'ya gayrimenkul yatırımcısının ilgisi artıyor. Avrupa Konutları Kale projemizden ev alanlarda bu bölgede iş yapan insanların sayısı bir hayli fazla. Sanayi hükmünü yitirmesi ve fabrikaların taşınarak yerini yeni projelere bırakmasıyla çehresi değişmeye başlayan Topkapı'da arsa değerleri yükseliyor. Ataköy Çobançeşme arasındaki alanda ise imar problemlerinin olduğu bir bölgeydi ve 1,5 yıl önce sorunlar çözüldü. Bu durum gayrimenkul geliştiririlerini bölgeye çekti. Biz de Kale Kilit'e ait 8 bin 796 metrekarelik arsa üzerinde Avrupa Residence & Office Ataköy projesini hayata geçireceğiz. Ön talep sürecindeki projenin satışlarına sonbaharda başlayacağız.





VERİMLİ YAŞAM HATTI 15 DAKİKA UZAKLIKTA


İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes: Beyaz yakalılar ve ticari faaliyet gösterenler ulaşım avantajları nedeniyle E-5 güzargahmı tercih etmeye başladı. Merkeze yalan fazla proje yoktu ancak sanayi alanlarının dönüşümüyle birlikte yeni yaşam alanları ortaya çıkıyor. Zincirlikuyu, Çağlayan, Yenikapı, Bakırköy, Ataköy ve Atatürk Havalimanı gibi merkezlere erişimi kolay bir konumda olan Merter Topkapı hattını 3-5 yıl içerisinde bambaşka bir görünüme kavuşturacak adımlar atılıyor. Konut ve ticari projeler tamamlandığında bölge bir çekim merkezi olacak. 35 bine yalan işletmenin yer aldığı, günde ortalama 1.3 milyon kişinin ziyaret ettiği ve 1.5 milyon insanın yaşadığı bir alana yalnızca 15 dakika uzaklıkta olan Topkapı, AVM'ler, genişleyen ulaşım ağı, spor ve kültür tesislerinden oluşan verimli yaşam hattına olan yakınlığıyla da yatırımcıların gözünde her geçen gün daha değerli bir bölge haline geliyor. 





ARSA AZ, TALEP FAZLA YATIRIMCI AVANTAJLI


Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu: İstanbul'da prestijli yaşam alanları Kadıköy, Şişli ve Yeşilköy merkezli. Haliç'ten Florya'ya kadar E-5'in sol tarafında uzun yıllardır yeni yapılar üretilmiyor. Mevcut binalar eski ve günümüz koşullarına uygun inşa edilmemiş. Bakırköy ve çevresi çok bakir bir bölge. Biz Ataköy'de bu boşluğu gördüğümüz için yatırım yapıyoruz. Silivri'den Bahçelievler'e Bağcılar'dan Zeytinburnu'na kadar uzanan bölgede 5 milyon kişi yaşıyor. Yaşam kalitesini yükseltmek isteyenler daha planlı gelişen E-5'in sol tarafına geçmek zorunda. Arazi stoğu bu alanda sınırlı olduğu ve arsalar küçük olduğu için de fazla talebin olduğu bölgede yatırımcılar daha avantajlı olacak. A plus konut üreten bir firma olduğumuz için Bakırköy bizim için uygun bir lokasyon. Selenium Ataköy'e olan ilgi nedeniyle Selenium Retro dışında yeni projeler için arayışlarımızı südürüyoruz.


Sözcü 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181