Bu evi alana para veriyorlar!
Almanya’nın başkenti Berlin’de emlak fiyatları hızla artarken, bu şirin ahşap ev de yeni sahibini bekliyor. Ancak bu evin diğerlerinden farklı olarak, dikkat çekici iki özelliği var: Ev yeni sahibine bedava verileceği gibi, evi alanlar ayrıca sübvanse de edilecek.

“Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, 1911 yılında Berlin’in pastoral semti Köpenick’te inşa edilmiş olan İskandinav tarzı bu şirin ahşap eve bedava sahip olmak isteyenler için tek şart var: Yeni sahipleri evi söküp, hiç bozmadan biraz daha uzak bir noktaya taşımak ve yeniden monte etmek zorundalar. Bunun için de Berlin’in yerel yöneticileri bu maceraya atılmak isteyenleri sübvanse etmeye hazır olduklarını bildirdiler.

Ev her ne kadar Berlin’in kültürel miras listesinde yer almasa da, yeni bir bina inşa edecek olan halihazırdaki sahipleri bu şirin yapıyı yıkmaya razı olmadılar.

Berlin’in yerel idaresi de evin demonte edilmesi, taşınması ve yeniden monte edilmesi gibi işlemler için mali yardımda bulunulacağını bildirdi.

Öte yandan, Alman basınına göre, evin sökülmesi her ne kadar zor olmasa da, şehirdeki tramvay hatları, köprüler vs. evin nakliyat sürecini biraz karmaşık ve hassas hale getiriyor.

Fortune Türkiye


Anahtar Kelimeler:
BerlinKöpenick
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181