"Bu fona sektörden herkes katılır"!
Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yabancı yatırımcılara yönelik konut satışlarını artırmak için fon kurulması çağrısı yaptı: "Böyle bir fona sektörden herkes katılır. Fonda biriken para ile Türkiye ve Türkiye'deki projeler tüm dünyaya tanıtılır. Böylece yabancıya konut satışı artar." Yabancıya konut satışı konusunda Türkiye'nin çok düşük bir pay aldığını söyleyen sektör temsilcileri ise Yılmaz'a destek verirken konunun ilgilisi olan bakanlıklar bugüne kadar somut bir adım atmadı.

BAKANLIKLAR SAHİP ÇIKMALI
Çevre ve Şehircilik, Çalışma, Turizm, Dışişleri Bakanlıkları arasında sıkışıp kalan bu konuda iş adamları ve sektöre çıkan fatura ise günden güne kabarıyor. Sadece kendilerinin yurtdışına gitmesinin yetmeyeceğini; Emlak KonutTOKİ ya da Şehircilik ile Turizm bakanlıklarının dahil edilmesiyle oluşturulan bir fonla Türkiye'nin tanıtılması gerektiğini vurgulayan Ziya Yılmaz, 'Araplar Karadeniz'i seviyorsa oraya onu, İngilizler nereyi seviyorsa onlara onu tanıtmak lazım. Bizim gibi de 20-30 tane büyük geliştirici firma oralarda kendi ofislerini açıp, kendi reklamlarım verip buraya bizim müşteri çekmemiz lazım. O zaman hepimiz faydalanırız. Ben gidip New York, Paris, Londra'da 10 milyonluk satsam ne olur, 100 milyonluk satsam ne olur? Bana faydası olur ama ülkeye aman aman bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şey ülkeyi uçurur" dedi. Yabancıya satışı desteklemek üzere kurulacak fonu destekleyeceklerini dile getiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal da, "Yıllardır da bunu söylüyoruz. Devlet küçük bir adım atarsa, bir destek sağlarsa, özel sektör 10 adım atar. Devlet destekli bir fonun kurulmasıyla, yabancıya satış bugünün 3 katına çıkar. Biz bu konunun döviz getiren önemli bir ihracat kalemi olarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

BİZ DE DESTEKLERİZ
Katar'daki fuara 10 projesiyle katılan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da sektöre katkı sağlayacak oluşumlara sıcak baktıklarını söyledi.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181