"Bu şartlarda rekor kırıyoruz"
2016'nın sektör için çok zor bir dönem olduğunu belirten İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bu yıl geçen seneki 1 milyon 289 binlik satış rakamını geçeceğiz. Bu şartlarda rekor kırıyoruz" dedi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayı verilerine göre yılın ilk 11 ayında toplam 1 milyon 198 bin 740 konut satıldı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, yılın son ayında kampanya atağma geçen markalı konut firmalarının aralık ayındaki satışlarıyla toplam satış rakamının 1 milyon 300 bini bulacağını belirtti. Durbakayım, 'Bu yıl geçen seneki 1 milyon 289 binlik satış rakamını geçeceğiz. Bu şartlarda rekor kırıyoruz" dedi.

'GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDİYOR'
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından gerek Emlak Konut GYO'nun başlattığı kampanya seferberliği gerekse de hükümetin yaptığı düzenlemeler gayrimenkul sektörünün hızlı sürede toparlanmasma yardımcı oldu. Banka faizlerinin düşüş göstermesi, KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi ve inşaat sektörünün kampanya seferberliği başlatması gibi önlemlerle birlikte konut satışları hız kesmeden devam etti. 15 Temmuz olaylarının etkisi, dövizin ani artışı, terördeki tırmanış, gayrimenkulu güvenli liman olarak gören Türk halkını gayrimenkul yatırımından vazgeçirmedi. 

HaberTürk Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181