Bursa'nın her yıl 1000 konut teslim eden firması; Bakyapı
Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut projelerindeki tecrübeleri ve benimsedikleri 'Huzurlu yaşam alanları' ilkesini çevre duyarlılığı ve insani değerlere duydukları saygı ile birleştirerek, 2013 yılından bu yanaöbin civarında konut ürettiklerini vurguladı. Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, yılda ortalama 1000 konutun anahtar teslimini yaptıklarım belirterek, Bursa'daki yeni projeleri Prestij Optimum'un inşasının Demirtaş semtinde 42 dönüm alan üzerinde devam ettiklerini anlattı. Bakgör, "Projemiz 990 adet konut ile ortalama 85 adet orta ölçekli işletmenin bulunacağı mini çarşıdan oluşuyor. Bu projede 17 metre derinliği olan fore kazıklardan 1800 adet çaktık. Şu an konutlarda 5'inci katlara kadar geldik. İmalat hızla devam ediyor. Bu projeye odaklanmamızın başlıca sebebi 200 bin lira bandının altında markalı konut projelerine yönelik talebi test etmek istememizdi. Projeyi doğru okuyunca, niyet de samimi olunca, umduğumuzun üzerinde taleple karşılaştık" dedi. Yine aynı bölgede Prestij Optimum'un devamı olan bir diğer proje için hazırlıklar yürüttüklerinin bilgisini veren Bakgör, 62 dönüm üzerinde 1600 adet daha konut üreteceklerini anlattı. Bakgör, "Böylece bu bölgede toplamda 2600 konuta ulaşmış olacağız. Belki devamı da gelecek. Birinci bölümde projenin toplam hasılatının 250 milyon lira olacağı, ikinci etapta da bu rakamın 350 milyon lira civarında gerçekleşeceği düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

'Rezerv konut ihtiyacına katkı koyuyoruz'
Veysel Bakgör, bu projelerle aynı zamanda kentsel dönüşüm sürecindeki rezerv konut ihtiyacına katkı koyduklarını vurguladı. "Diğer yandan kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli yapılarda oturanların çocukları sosyal donatıyla ilgili mağduriyet yaşıyor" diyen Bakgör, şunları kaydetti: "Çocuklarımız bu projelerle hem kültürel hem sosyal anlamda farklı olanakların buluştuğu, yeşil alanların olduğu yerlerde yaşamaya başlıyor hem de psikolojileri pozitif yönde etkileniyor. Büyük metrajlı alanlarda markalı üretim yaptığınızda o bölgede hizmet veren yerel yönetimin üzerinden bazı mükellefiyetleri ve yükleri almış oluyorsunuz."

Prestij Elit ve Prestij Royal yükselmeye devam ediyor
Bursa'da devam eden bir diğer projelerinin Akpınar bölgesinin Hamitler ile kesiştiği noktada, 60 dönümlük alanda, projelendirilen Prestij Elit olduğunu söyleyen Veysel Bakgör, üst gelir grubuna hitap eden 552 konutluk projenin dikkat çekici özelliklerinden birinin her bir konut için 2 adet kapalı otopark bulunması olduğunu bildirdi. Bir diğer projeleri Prestij Royal'in ise daha niş bir uygulama olduğuna işaret eden Bakgör, 2+1 konseptindeki dairelerin büyük çoğunluğunun satıldığını, ticari alanların da finalde satışa sunulacağını söyledi.

Bursa'da büyüme kararı aldı
Veysel Bakgör, Bursa dışında İstanbul, Çanakkale, Adapazarı ve Konya'da tamamlanan projeleri olduğunu anımsatarak, İstanbul'daki konut projesinin kendileri için ayrı önem taşıdığını söyledi. "İstanbul, kendi özelimizde baktığımızda, büyümeye yönelik kaçınılmaz bir istasyon ancak bunu tercih etmedik. Bursa'da kalacağız" diyen Bakgör, "İstanbul'da marka değeri oluşmuş, sermaye yapısı güçlü, büyük operasyonlara gücü yeten ve ekipleri olan firmalar zaten var. Bu doğrultuda 'Bursa olarak biz de varız' dedik. Çok başarılı bir proje yaptığımıza inanıyoruz. 2400 konut bitirdik. Projemiz yüzde 100'ün üzerinde prim yaptı. SonrasmdaKonya'da yaptığımız 650 konutluk projemizde hiç zorlanmadık. Yine Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ile hasılat paylaşımına yönelik ilk projeyi hayata geçirdik" ifadesini kullandı.

Bakyapı'nın projelerinde kullandığı bazı malzemeleri kendisinin ürettiğini söyleyen Veysel Bakgör, "Her şeyi tedarik ettiğinizde bu maliyetlerin artmasına sebep oluyor. Bunun yerine projelerimizde kullandığımız bazı ürünleri bünyemizde üretiyoruz. Bu da tüketiciye olumlu yansıyor "dedi.


'KREDİLERLE İLGİLİ DESTEKTEN MEMNUNUZ'
Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Veysel Bakgör, devletin kredi oranları ve vadeleriyle ilgili desteğini olumlu bulduklarını belirterek, tüm sektörlerin bu durumdan pozitif etkilendiğini vurguladı. Kentsel dönüşüm ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakgör, sözlerine şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm kavramına dayalı olarak yeni cazibe merkezleri ya da gerçekten iyi noktaların olduğu yerlerde dönüşüm süreci başladı. Bunu çok olumlu karşılıyoruz. Bursa şartlarında baktığımızda gerçekten yenilenmesi gereken birçok yer bulunuyor. Sermaye yapısı güçlü ve marka değeri olan firmalar bu işlere rahatlıkla imza atabilecek yetenekteler. Bunlar devreye girecek ve netice alınacaktır."

Gülay Soydan PEHLEVAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181