Cansel Turgut Yazıcı Periskop Analiz verilerini değerlendirdi!
Periskop Analiz'in verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 Eylül sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13, ipotekli konut satışlarının ise yüzde 23 artış gösterdiğini kaydetti.

Veriler bazında geçen yılın Eylül sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 daralma gösteren konut satışlarının son iki yılda yüzde 9 büyüdüğünü ifade eden Yazıcı, “İstanbul'daki konut satışlarının geçen yıla kıyasla yüzde 3, İzmir'de yüzde 12, Ankara'da ise yüzde 4 artış gösterdi. 2015 yılının 3'üncü çeyreğinin başında artan konut kredisi faiz oranları nedeniyle konut satışlarının yılın bu döneminde biraz durağanlaştı. Ancak yılın son çeyreğinde yeniden hareketlenecek. Seçim sonuçlarının ardından sektörde taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. 2015 yıl sonu, 2016'nın ilk çeyreği gibi konut satışlarında ikinci bir yükseliş dalgasının yaşanabilir”.

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181