Cathay Group Ataköy projesine hazırlanıyor!
Cathay Group ve Suudi Arabistanlı Neba şirketi ortaklığında hayata geçirilecek olan Nivo İstanbul'da çalışmalar tam gaz sürüyor. İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda iki fabrikanın yer aldığı 42 bin metrekarelik alanda yükselen projede, 6 blokta bin 418 bağımsız ünite yer alacak. 5 ayda 300 konutun satıldığı projede yabancı ilgisi hedefleri aştırdı. 200 milyon dolarlık yatırım değerine sahip projede toplam hasılatın ise 300 milyon doları bulması bekleniyor.

Proje ortaklarından Neba Yönetim Kurulu Başkanı Tarek Elkasabi, Türkiyeile Suudi Arabistan'nın en iyi ortaklık döneminde olduğunu belirterek, "İki ülke arasında ciddi stratejik anlaşmalar oluyor. Bu durum biz işadamlarını yatırımlara daha fazla yönlendiriyor. Türkiye'de çok güçlü bir ekonomi yönetimi var. Ayrıca yatırım açısından da oldukça cazip bir ülke" dedi.

5 AYDA YÜZDE 12 PRİM YAPTI
Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, mayıs ayında satışlarına başlanan projede 300 konutun satıldığını söyledi. Yılmaz, "Proje 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 12 oranında prim yaptı. 18-20 aylık sürede yüzde 38 oranında prim yapacağına inanıyoruz" dedi. 2016'da yurt çapında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, yüzde 6-7 civarında yabancılara satış öngördüklerini aktaran Yılmaz, "Ancak hedeflerimizin üzerine çıkarak yüzde 10 civarında satış gerçekleştirdik. 2017'de yabancıya satışın yüzde 15'e, teslim süresinin yaklaşmasıyla birlikte 2018'de de bu oranın yüzde 20'ye çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, gelecek ay da Ataköy projesinin lansmanını yapacaklarını kaydetti. Son dönemde hükümetin inşaat sektörünü canlandırmak için önemli adımlar attığını belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "150 metrekareden büyük evlerde yüzde 18 olan KDV 8'e düştü. Konut kredi kullanma oranı da yüzde 75'den 80'e çıktı. Tüm bunların etkisi ile 2016'nın son çeyreğinde satışlar artacak" şeklinde konuştu.

Seda TABAK/Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181