Cem Ufuk'tan ucuz konut formülü; Ekilemeyen hazine arazileri
Ufuk Mülk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk; Ankara'nın giderek artan konut projeleriyle adeta İstanbul ile yarışmasına rağmen, bu projelerin ihtiyacı tamamen karşılayamadığını ifade etti. Son yıllardaki konut projelerinin orta ve üst gelir grubuna hitap ettiğinin altını çizen Cem Ufuk, "Bir yandan da kentsel dönüşüm projeleri devam etse de alt gelir grubundaki dar gelirli insanların konut ihtiyaçları devam etmektedir. Dolayısıyla Ankara'nın çarpık kentleşme gibi önemli çok önemli bir sorunu vardır ve bu sorunun mevcut koşullarda ortadan kalkması mümkün değildir" dedi.

ÖNCE BELEDİYELERE DEVREDİLMELİ
Gayrimenkul yatırımları alanında Türkiye'nin önemli kuruluşlarından olan Ankara merkezli Ufuk Mülk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk; Başkent'te hem çarpık kentleşmenin önüne geçmek, hem de dar gelirliyi çağdaş yaşam alanlarıyla buluşturmak gerektiğinin altını çizdi. Ufuk, "Bunun yegâne yolu da işlevini yitirmiş hazine arazilerinin imara açılmasıdır. Kentin sadece Eskişehir Yolu gibi belli kesimlere sıkıştırılması doğru değildir. Bugün dahi yoğun göç alan Ankara'da, bilhassa hazine arazilerinin vatandaşın kullanıma açılması yerinde olacaktır. Ekilemeyen, tarım arazisi olmayan hazine arazileri belediyelere devredilmek suretiyle vatandaşlara satılabilir. Belediyeler, kendilerine devredilecek bu arazileri uygun biçimde altyapısını yaparak, konut yapmak isteyenlere ucuz fiyata satabilir. Böyle bir girişim hem şehrin hem çehresini, hem de yaşam standardını yükseltecektir" şeklinde konuştu.


Hakan Aydede/Anadolu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181