Çetinsaya, '2017 yılı tüm yatırımlarımızı ve istihdamı artırdığımız yıl oldu'!
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünün bu yıl büyüyeceğini, 2017'nin başında söylediğini ve bunun da gerçekleştiğini vurguladı. Çetinsaya, şöyle konuştu: "Türkiye, inşaat sektöründe son yıllarda güçlü bir çizgi yakaladı ve bu çizgi doğrultusunda yükselişine devam ediyor. TÜİK rakamları, ekonomik veriler sektörün büyüdüğünü gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu 1 Ocak-30 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde satılan konut sayısını 1 milyon 276 bin 350 olarak açıkladı. Bu yükselişin aralık ayında da devam edeceğini düşünüyorum. Hükümetin sektörü hızlandırmaya yönelik yaptığı düzenlemelerle birlikte önümüzdeki dönemde de satış rakamlarında gözle görülür bir artışın olacağı aşikar. 2016 yılında 1 milyon 341 bin 453 adet konut satılmıştı. 2017 yılında konut satışlarında 1 milyon 400 bin gibi rekor bir beklenti sektörce öngörülüyor." Bu gelişmelerin yanı sıra sektörü etkileyen konulara da değinmek gerektiğini belirten Çetinsaya, şu an sektörün sorunları arasında yüksek faiz oranları, yüksek kur, yüksek arsa maliyetleri, niteliksiz ve sağlıksız yapıların dönüşümü geldiğini belirtti. Çetinsaya, "Türkiye'de sağlıksız yapıların modern yapılara dönüşmesi için de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde TOKİ, Emlak Konut GYO, yerel yönetimler, GYODER, KONUTDER ve özel sektör işbirliğiyle büyük dönüşüm hareketinin hızlı bir şekilde başlatılacağı kanaatindeyim" dedi.

BÜYÜMEYE DEVAM
2018'de hükümetin düşük faiz oranlarıyla konut alımını kolaylaştıracak adımları atacağına inandığını vurgulayan Çetinsaya, şöyle devam etti: "Böylelikle yatırımcı güvenli liman olarak gördüğü gayrimenkule yatırımını bugün olduğu gibi yarın da sürdürecektir. Ve yine inanıyoruz ki Türkiye 2018 yılında da güçlü ekonomisi ve alt yapısıyla inşaat sektöründeki yeni yatırımları ve diğer dinamikleriyle büyümesine devam edecektir. Böylelikle inşaat sektörünün, ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini ve sektör oyuncularının büyük projelerini ve yatırımlarını hayata geçireceğini düşünüyorum. Talep de tekrar canlanarak sektör oyuncularına yeni projeler için motivasyon olacaktır. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağını ön görüyoruz." Sektör olarak Türkiye'ye ve Türk milletine güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Çetinsaya, "Bu anlamda 2017 yılı tüm yatırımlarımızı ve istihdamı artırdığımız yıl oldu. Bizim gibi düşünen sektörümüzden çok sayıda dostumuz da aynı şekilde yatırımlarına ağırlık verdi ve beklentilerimizin de ötesinde bir yılı geride bırakıyoruz' dedi.

2023 HEDEFLERİ HAYAL DEĞİLDİR
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Geleceğimize ve ülkemize duyduğumuz inançla yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılda da yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. Çetinsaya, bu inançla hareket edildiği takdirde 2023 hedeflerimize çok daha sağlam adımlarla ulaşılacağına inandığını belirterek, "Her yıl daha da güçlenen ülke ekonomimiz ve inşaat sektörümüzle Cumhurbaşkanımızın açıkladığı hiç bir hedef hayal değildir. Bizler de bu hedef doğrultusunda üzerimize düşen görevin bilincinde olarak faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181