Çetinsaya 'Kaliteli yaşam alanları sunarken, karlı yatırım sağlıyoruz'!
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, önemli açıklamalarda bulundu. 

Artaş İnşaat çatısı altında oluşturduğunuz Avrupa konutları markasının öyküsünü sizden dinleyebilir miyiz?
1977 yılında temellerini attığımız Artaş İnşaat ile daima ülkemize katma değer oluşturan yatırımlara imza attık. Bu 40 yıllık süre içinde gayrimenkul, perakende ve turizm sektörlerinde onlarca başarılı proje hayata geçirdik. Avrupa Konutları markamız da markalı konut sektöründeki başarımızın bir sembolü oldu. Bugüne dek inşa ettiğimiz Avrupa Konutları markalı tüm projelerimizde tüketicimizin daima yanında olduk. Teslimlerini tamamladığımız projelerimizde dahi site sakinleriyle diyaloğumuzu asla kesmedik. Müşterilerimize kaliteli yaşam alanları sunarken, onlara karlı bir yatırıma da imza atmalarını sağladık. Bu anlayışımız da  “Avrupa Konutları” markasını bugün geldiği noktaya ulaştırdı. Her projemizle bulunduğumuz bölgeye değer kazandırırken, yaşam kültürümüzü geliştirecek donatılar da oluşturduk.

Avrupa Konutları markamızın arkasında şüphesiz ki; bize güvenen ve her projemizi yakından takip eden müşterilerimiz var. Bizler de müşterilerimizi asla yalnız bırakmıyoruz ve yıllar önce teslim ettiğimiz projelerimizi dahi tek tek geziyor, gelişimine katkı sağlıyor ve site sakinlerini dinliyoruz. Bizim bu yaklaşımımız da Avrupa Konutları markamızın bu noktaya ulaşmasına etken oluyor.

Avrupa Konutları markasıyla sektörümüzün temsilcilerinden biri olarak standartları daima yukarı çekmeyi, lider ve örnek model olma görevini sosyal bilinçle yerine getirme gayreti içindeyiz. İnşaat sektörü şimdilerde olduğu gibi gelecekte de ‘Yeni Türkiye’nin en büyük ve güçlü sektörü olarak konumlanacaktır. Avrupa Konutları markamızı bugün olduğu gibi gelecekte de kalite, güven ve memnuniyet üçgeni içinde konumlandıracağız.

‘Avrupa Konutları Yamanevler’ yeni projemiz

Mevcut projeleriniz ve gelecek projelerinizden bahsedebilir misiniz?
Artaş İnşaat olarak bugüne dek hayata geçirdiğimiz Avrupa Konutları markalı tüm projelerimizde erken teslim, yüksek kalite ve prim oranlarıyla yatırımcının güvenini kazanmış bir firmayız. Geçtiğimiz yıl erken teslimle tamamladığımız Avrupa Konutları Kale projemiz ile bölgede büyük bir talep gördük. 2017 yılının başında bu talebi karşılamak üzere 270 adet konut ve 23 ticari üniteden oluşacak Avrupa Konutları Kale 2 projesini başlattık. Bu yıl yine Avrupa Konutları markamızı taçlandıracak 4  yeni projemizi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Anadolu Yakası’ndaki ikinci Avrupa Konutları markalı projemiz “Avrupa Konutları Yamanevler”, TEM lokasyonunun yeni serisi olacak “Avrupa Konutları Arıcılar” projemiz ile Atakent’te geliştirdiğimiz yeni etaplar “Atakent 4 B ve 4 C” projelerimiz. Avrupa Konutları markamızla daima bulunduğu bölgeye değer kazandıran projeler geliştirdik. Önümüzdeki dönemde de markamızın kalitesini sürdüreceğimiz ve katma değer oluşturan projelerle sektördeki yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Fanatik Gazetesi özel sorusu: Toplumlarda sporun birleştirici gücü hakkında yorumlarınız nelerdir?
Türkiye’de olduğu gibi dünyadaki birçok ülke sağlıklı nesiller yetiştirmek adına spora önemli yatırımlar yapmakta. Spor; kaynaştıran, barışçıl, kitleleri arkasından sürükleyen ve mücadele sonucunda rakiplere saygı duyma hissini kazandıran en önemli etkenlerden biridir. Toplum yapısına yerleşerek bir yaşam tarzı haline gelen sporda "Fair-Play" olgusu çok çok önem arz etmektedir. Bu nedenledir ki; Sporun birleştirici ruhuna sahip çıkmalıyız. Sporu, fair play ruhuna uygun rekabet kuralları çerçevesinde görmeliyiz. Sporda şiddete asla yer olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Yaptığımız her spor faaliyetinde şiddete başvurmadan sonuca ve kazanana saygı göstermeliyiz. Özellikle yöneticilerimizin vereceği mesajlar ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalıdır. Bu bilinçle hareket edersek ülke olarak yarınlar bugünden daha güzel olacaktır.
Türkiye’ye yabancı yatırımcının büyük ilgisi var

Gayrimenkul yatırımında yabancı yatırımcıların Türkiye’yi seçmeleri için öne çıkan nedenler nelerdir?
Türkiye’de gayrimenkul alanını güçlü bir yatırım aracı olarak gören yabancı yatırımcı 1 milyon dolar yatırımla vatandaşlık elde ederken, konut veya iş yeri satın alımında da KDV ödemeyecek olması birçok yabancı ülke vatandaşını cezbediyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye’ye yabancı yatırımcının büyük ilgisi olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle Körfez bölgesinden büyük talep var. Konut, işyeri ve arsa satışları devam ediyor. Yürürlüğe giren 1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı önümüzdeki süreçte kademeli olarak düşürülürse daha çok yabancı yatırımcının ülkemizi tercih edeceğini söyleyebiliriz. Bu ve benzeri uygulamalar ülkeye dışarıdan döviz girdisi sağlamaya yönelik son derece başarılı çalışmalar. Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak gösterilen inşaat sektörünün bir anlamda da ihracat yapabilmesinin önü açılıyor. Bu anlamda Türkiye’de gayrimenkul yatırımının ve Türk inşaat sektörünün uluslararası alanda tanıtılması noktasında da sektörün temsilcileri olarak bizlere de büyük görev düşüyor.

Türkler Miami’de neden ev sahibi olmalı?
Amerikalı gayrimenkul şirketi Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, “Geçmiş yıllarda Miami ağırlıklı olarak Güney Amerikalı yatırımcılar tarafından tercih ediliyordu ancak son dönemde Türklerin ilgisi çok arttı ve yatırımcıların boyutu değişti. Türk müşterilerinin tercihi, çok yüksek fiyatlı apartmanların yerine biraz daha küçük boyutlarda dairelere yöneldi. Türkler yatırımı en çok Güney Florida'ya yapıyor ve özellikle Condo-hotel modelini çok seviyor. Otel, onların uzaktaki evi gibi ama kendileri kullanmadıklarında yatırımlarının dünyaca ünlü bir marka tarafından yönetiliyor olması onlara ayrıca güven veriyor. Ayrıca, İstanbul'dan Miami'ye direk uçuşların olması bu bölgedeki yatırımı da etkiliyor.”

ABD'de oturma iznine talep artıyor
Uzun yıllardır bölgede gayrimenkul danışmanlığı yapan Biter yatırım için doğru bölgeleri sıraladı: “Tatil amacli kullanacak iseniz tabiki okyanusa yakın olmak istersiniz ve Miami Beach buna cok uygun bir bölge. Kira getirisi olan yatirim amaçlı bir alım gerçekleştirmek amacında iseniz gelişmekte olan bölgeler Midtown, Egdewater, North Miami Beach, Bay Harbor Islands, North Bay Village, Miami Gardens bölgelerinde yatırım yapmak size hem prim yapması ve hem de kira getirisi açısından çok faydalı olacaktır. Kısa vadede gelişen bölgeler olan Brickell, Midtown, Egdewater, Bay Harbor Islands” olarak belirtti.

Türkler sıkı pazarlık yapıyor
Biter, 87.000 dolara aldığınız bir konutun ortalama kira getirisinin 1.150 dolara değerinde olduğunu belirtti: “Türkler ev alirken ciddi pazarlıklar yapmakta. Yapacağınız yatırımda pazarlık gücünüz ödeme şekline göre değişebilir. ‘Closing” dedigimiz tapu islemlerinin tamamlanması nakit alımlarda yaklaşık 3 hafta; mortgage destekli alımlarda ise 45 güne kadar sürmektedir.

Fanatik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181