DASK'tan deprem için güç birliği!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 1999 yılında meydana gelen, büyük can ve mal kaybına neden olan 17 Ağustos Marmara Depremi'nden sonra, zararların en aza indirilmesi amacıyla Hazine Müsteşarlığı koordinasyonunda kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), yeni bir döneme gireceğini açıkladı. DASK'lı konut sayısının 8 milyona ulaştığını hatırlatan Şimşek, sigortalılık oranındaki artışa paralel olarak DASK'ın operasyonel kapasitesinin de aynı oranda geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu amaçla DASK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bununla meydana gelebilecek büyük bir deprem sonrasında hasar tespit işlemlerinin hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için Bakanlık personelinden destek alınacak. Böylece, Bakanlığın görevi çerçevesinde yürütülen hasar tespit çalışmalarının çıktılarından DASK da faydalanmış olacak ve aynı işin farklı kurumlar bünyesinde iki kere yapılması engellenerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı sağlanacak. Öte yandan başkanlığımda deprem riskini azaltmak için kentsel dönüşüme kaynak toplantısı da yaptık."

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181