Deniz Karataş, '20 yıl vadeli konut kampanyası kaçırılmamalı'!
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meclis Üyesi, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, 1 Şubat'ta Emlak Konut GYO ve GYODER önderliğinde başlatılan, 50 binden fazla konutu kapsayan 240 ay vadeli ve 2 ay sürecek, konutların yüzde 5 peşinatla ilk kez 20 yıl vade ile satılacağı kampanyanın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

2 AYLA SINIRLI
"Tüketicilerin Emlak Konut GYO projelerinden ve diğer tanınmış ve marka konut firmalarının projelerinden bir ev almaları, kalan yüzde 15 peşinatı da, 2018 yılında ödemeleri gerekiyor" diyen Karataş şöyle konuştu: "Piyasa fiyatının altındaki faiz oranları ile düşürülecek olan faizlerin, aradaki marjı kim finanse edecek diye soruyorsanız müteahhit firmalar ve Emlak GYO aradaki marjı finanse edebilecek. Merkez bankası faiz artırsa bile 10 yıl için yüzde 0,5 faiz oranları ile verilecek bu projeden dönüş olamayacak ve bankalar ile yapılacak görüşmelerden sonra Emlak GYO proiesinin detayları netleşecek. 1+1 dairelerin fiyatları ortalama 275 bin TL' den başlıyor. Bu rakamın aşağılara çekildiğinde, sektöre can suyu olacağını düşünüyoruz çünkü Türkiye'de 100 ila 500 bin dolara satılan marka konut, pazarın yaklaşık yüzde 30'unu oluşturuyor. Öte yandan, düşük faizle ve uzun vadeli kredi kullandırmak Emlak Konut açısından denizin bittiğinin ilanından başka bir şey değildir. Nitekim KONUTDER ve GYODER bu kampanyayı 2 ayla sınırlamış durumda."

DÜŞÜK FAİZ VE UZUN VADE
Müteahhitlerin Emlak Konut un peşinden gitmesi için hızla adım atmaları gerektiğini söyleyen Karataş, "Eğer satın almayı düşündüğünüz evin fiyatı kampanyadan önce ve sonra aynı ise bu imkânı kaçırmayın. Düşük faiz ve uzun vade sizin avantajınızadır. Eğer eve zam gelmişse zaten sübvansiyonun maliyetini siz ödüyorsunuz demektir. Aynca kampanyaya katılan projelerdeki evlerin en yakın teslim tarihi Aralık 2018'dir,yani oturacağınız evi teslim almadığınız için, kampanya dar ve orta gelirli vatandaşlara hitap etmemektedir bu hususlar da gözden kaçırılmamalıdır. Öte yandan, profesyonel yatınmcılar için faiz, maliyet hesabına dikkat edildiğinde kaçınılmaz bir fırsat olabilir çünkü gayrimenkul piyasasında yalnızca yükselirken değil piyasa düşerken de iyi kazançlar elde edilebilir. Diğer bir konu da; alınması planlanan evin aidat bedelini ve tapunuzu ne zaman alacağınızı da öğrenmeyi unutmayın" diye konuştu.

HER KRİZ FIRSATTIR
Her krizin fırsat olduğunu belirten Karataş, "Hiçbir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki doğurma gücü olmadığı dikkate alındığında inşaat sektörünün lokomotif gücünün bütün ülkeler için vazgeçilemez değeri ve kriz dönemlerinde neden desteklendiğini açıklar bize. Her kriz bir fırsattır. Suriye savaşı ve yaşanan yıkım, barış görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa, hem Türkiye hem de inşaat sektörünü tek başına senelerce ayakta tutabilecek bir şantiye alanına dönebilir. Emlak Konuf un kampanyaları sektörü bir süre ayakta tutabilir. Kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldınlmış olması yenileme çalışmalannı hızlandıracaktır. Dolann yükselmesi ve 1 milyonluk dolarlık ev alana vatandaşlık hakkı yabancının Türkiye' ye ilgisini arttırabilir" şeklinde ifade etti. 

Deniz Topkaya / Akdeniz Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181