Deniz manzaralı ev sahibi olmak artık hayal değil!
İstanbul'un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında maviyle bütünleşen konut projeİeri uygun fırsatlarla oturumcularım bekliyor. Deniz gören evler geçmişten bu yana konut alıcısının hayalini süslüyor. Son yıllarda kentsel dönüşümün de etkisi ile bu projelerin sayısı arttı. Şehrin merkezinde eski fabrika alanlarındaki imar sorunları çözülünce bu alanlarda büyük ve markalı konut projeleri inşa edildi. Müstakil ve deniz gören ev projeleri ise şehrin gelişim çeperlerinde hayata geçiyor. Avrupa yakasında Ataköy, Florya, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Büyükçekmece bölgeleri ön plana çıkarken, Anadolu yakasında Kartal, Pendik ve Kadıköy deniz gören konutlara ev sahipliği yapıyor. Fiyatlar ise lokasyona göre değişiyor. Kartal'da deniz gören 1+1 daire bedeli 350-400 bin lirayken, bu rakam Ataköy ve Zeytinburnu sahilde 1 milyon lirayı aşıyor.

YENİ PROJE ATAĞI
Gayrimenkul şirketleri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası frene değil, gaza bastı. Önce 60 bin konut ve ofis uygun ödeme planı ile satışa sunuldu. Ağustos ayında kampanyaların etkisi ile konut satış pazarı hareketlendi. Eylül ayında ise yeni konut projeleri vitrine çıktı. 15 Eylül'den bu yana tanıtımı yapılan ve yaklaşık 10 bin yeni konutu barındıran projelerin yatırım değeri 9 milyar lirayı buldu. Seçimleri nedeniyle yaşanan siyasi belirsizlik, jeopolitik gelişmeler ve terör saldırılarına rağmen 2015 yılında tarihi rekor kırılarak ülke genelinde 1 milyon 289 bin konut satıldığını hatırlatan gayrimenkul sektörü temsilcileri 2016'da da benzer bir tablo bekliyor. Darbe girişimine karşın bu yıl da konut satışlarının 2015'in gerisine düşmemesi öngörülüyor. Yılın ilk 9 ayında 935 bini aşkın konutun satıldığını belirten sektör temsilcileri son çeyrekten de umutlu.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181