Desteklerin bitmesiyle konutta yüzde 8 zam bekleniyor!
Hükümetin geçtiğimiz yıl ekonomiye canlılık getirmek için gayrimenkul sektörüne sağladığı KDV indirimi, harç indirimleri 30 Eylül'de sona eriyor. KDV oranları yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülürken, tapu harçları da binde 20'den binde 15'e çekilmişti. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım sektör temsilcilerinin piyasa dengelerini bozmamak için zam yapmadığını, fakat 30 Eylül'den sonra konut fiyatlarında yüzde 8 civarında bir artış öngörüldüğünü dile getirdi. Sektör oyuncuları da sonbaharda konut fiyatlarına zam gelmeden eylülde lasmana özel fiyat ve ödeme seçenekleriyle yeni projelerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Firmalar, tüketiciye, peşinat ve taksit ertelemeden sıfır faize, indirimden vade planlamaya kadar kampanyalar sunmaya hazırlanıyor.

TEKNİK YAPITeknik Yapı, Maltepe'de yaklaşık bin konutluk, home ofislerden oluşacak yeni projesini eylül ayı içerisinde lansmana özel fiyatlarla satışa sunmaya hazırlanıyor.

MESA MESKEN: Mesa Mesken'in Beykoz'daki Mesa Çubuklu 28 projesi yeni satışa çıkacak konut projeleri arasında yer alıyor. Beykoz'da Boğaz manzaralı 80 butik ve orman manzarasına sahip 219 konut yeni I sahiplerini bekliyor.

KARDEN İNŞAAT: Karden, 609 konut ve 60 işyerinden meydana gelen projesi Self İstanbul'u tanıtacak. 1 + 1,2 + 1,3 + 1 ve 4 +1 konut tiplerinden meydana gelen Self İstanbul, Esenyurt'ta inşa ediliyor.

MAKSEM OĞUZKAĞAN ORTAKLIĞI: Maksem Oğuzkağan Ortak Girişimi Bulvar Atakent'i lansman dönemine özel fiyatlarla tanıtıma hazırlanıyor. 5 blokta toplam 391 konut ve 26 ticari ünitenin yer aldığı Bulvar Atakent projesinde 2 +1, 3 +1 ve 4+ l'den oluşan konut tipleri yer alıyor.

DEKAR-DEMİRRÖZ: Dekar ve Demiröz işbirliğiyle inşa edilecek Aşmalı Bahçe Şehir projesi, İstanbul Bahçeşehir'de 499 adet konut ve 48 adet ticari üniteden oluşuyor.

CEYLAN İNŞAAT-ARTUKLU İNŞAAT: Zer Kartal konut projesi 36 ay firma finansmanı ve 120 aya kadar alternatif ödeme koşullarıyla vitrine çıkmaya hazırlanıyor. Aralık 2020'de konut teslimleri yapılması planlanan Zer Kartal projesi toplam 380 konuttan oluşuyor.

ASAF: ASAF İş Ortaklığı tarafından Başakşehir Belediyesi'nin ortaklığıyla hayata geçirilen 3'üncü İstanbul projesinde 140 adet rezidans lansmana özel fiyatlarla görücüye çıkacak.

GÜL İNŞAAT: Avenue İstanbul'da, 1 + 1, 2 + 1, 3 +l'den oluşan toplam 436 konut yer alıyor. Projede dairelerin büyüklüğü 89 metrekareden başlıyor.

EFİTAŞ İNŞAAT, ESENLER BELEDİYESİ VE ESKON İNŞAAT: Esenler Turgut Reis Mahallesi'nde inşa edilen Ömür İstanbul projesi 4 blokta 278 konut ve 3 ticari üniteden oluşacak.

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181