Didube Piazza'dan 60 milyon dolarlık ticaret hacmi bekleniyor!
Didube Piazza projesinin organizasyon, projelendirme ve üretim aşamalarını üstlendiklerini bildiren Turtaş Grup Genel Müdürü Engin Turhan, Tsereteli bölgesinde inşaatı süren Didube Piazza'nın 12.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan 2 bin 600 metrekare kapalı alanda antrepo ve 550 metrekare soğuk hava depoları ile sanayici ve üreticilere hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Didube Piazza'nın, Türkiyeli sanayici ve üreticilerin ürünlerini son kullanıcıya daha rahat ulaştırabileceği 30 mağaza ile hizmet sunacağını kaydeden Turhan, hukuk, mali danışmanlık ve tercümanlık hizmetlerini de içeren hizmet modeli ile bölgenin yeni iş ve ticaret kompleksi olacağını belirtti. Didube 2013'ün, üç etaptan oluştuğunu ve ilk etabın tamamlandığını dile getiren Turhan, proje 2017 yılında hizmete girdiğinde 60 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturmasının beklendiğini açıkladı.

Gürcistan'da 12 yıl boyunca çalıştıkları kurumlar arasında Anadolu Holding, Alfill Yapı Kimyasalları, Proctor&Gamble Artı Grup, Gürcistan Savunma ve Enerji Bakanlıkları, Tiflis Belediyesi'nin bulunduğunu belirten Engin Turhan, Gürcistan'da bulunan tüm yatırımcüarm tecrübeli iş partnerleri aradığını ifade etti. Didube Piazza projesinin tamamlanmasının ardından, projenin işletmesini de devralacaklarını ileten Turhan, Gürcistan'da inşaat ve yatırım danışmanlığı sektörlerinin yanı sıra, mimari tasarım ve yenilenebilir enerji sektörlerinde de yatırımlarının bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan politik gerginlik ile Türk yatırımcıların, uzun vadeli yatırımlarında Rusya pazarı yerine Kafkas pazarına yönelmeye başladığını vurgulayan Engin Turhan, Kafkasya'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olan Gürcistan'ın, inşaat sektörünün de 2013 yılından bu yana düzenli olarak büyüdüğüne işaret etti. Turhan, şunları söyledi: "Galt & Taggart araştırma şirketinin raporuna göre; Gürcistan inşaat pazarı 2015 yılında petrol hattı yatırımları ile yüzde 15.2 oranında büyüme kaydetti. Aynı raporda, ülkenin 2016 yılında da yüzde 5.3'lük büyüme beklentisi olduğu belirtiliyor. Yine Gürcistan'da, konut üretiminin yanı sıra ticaret kompleksi inşaatları da benzer biçimde artış gösterirken, inşaat sektöründe de Türk firmaları giderek daha fazla söz sahibi oluyor."

Dünya Bölge Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181