Doğan Dağ, '2017 yılında da konut sektörünün önü açık'!
2017 yılında sektörün piyasaların verdiği güveninde etkisiyle büyümeye devam edeceğini öngördüklerini belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ "Gayrimenkul sektörü nün geleceği parlak ve önü açıktır. Yabancı yatmmcıları da Türkiye'ye çekebilmek için çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekecek. Bu nedenle de küresel gayrimenkul pazarında aktif olarak rol almamız gerektiğine inanıyorum "dedi. Yabancı yatırımcı potansiyeli olan bir coğrafyada olduğumuz için 2017 yılında da konut sektörünün önü açık olacağını beliren Dağ "Türkiye'de 15 yıl içinde kentsel dönüşüm ve nüfus artışının bir getirişi olarak 18 milyon konuta ihtiyaç doğuyor. İnsanların daha sağlıklı şehirlerde yaşaması, ulaşım sorunlarının olmaması, çarpık kentleşmenin durdurulması için kentsel dönüşüm çalışmalarının daha hızlı bir şekilde ilerlemesi gerekiyor"dedi. 2017 yılında hedef ve yatrımları arasında sürprizler olduğunu söyleyen Dağ, kampanyalar 2017 konut alımı için kolay bir yıl olacak" diye konuştu.

SEKTÖR BÜYÜDÜ
Ülke olarak 2016 yılında yaşamış olduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen inşaat sektörü 2016 yılının ikinci yarısını beklenen kadar olmasa da yine büyüme ile kapatmayı başardığını belirten Doğan Dağ "2016 yılında yaşanan daralma sonucunda konut tarafından bakacak olursak, bütün inşaat şirketleri maliyetlerin yükselmesine rağmen fiyat artışına gitmedi ve kar marjlanndan fedakarlık yapma yolunu seçti. Onun için bugünleri yatırım günleri olarak değerlendiriyorum"diye konuştu. Dağ Mühendislik olarak 2016'daki daralmalara rağmen büyüme hızımızdan taviz vermedik"diyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, "Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi öz kaynaklanmızla hareket etmek. 2016 yılı içerisinde İstanbul ve Anadolu'da doğru lokasyonlarda doğru projeler üretmekle meşgul olduk" diye konuştu.

Star Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181