'Dönüşüm gayrimenkul sektörünün gelişimi için çok önemli!'
Kuruluşunun 50'nci yılını kutlayan Batı Anadolu Grubu'nun İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, TÜİK'in mayıs sonuçlarını değerlendirdi. Feyyaz Ünal, TÜİK raporunda ekonomik güven endeksinin bir önceki aya göre yüzde 12 oranında arttığını, inşaat sektörü endeksindeki düşüşe dikkat çekti. Kentsel dönüşüm projelerinin artmasıyla birlikte başta İzmir olmak üzere Ege genelinde inşaat sektörünün önemli bir ivme kazanacağına işaret eden Ünal, "Türkiye'nin il nüfusu açısından 3'üncü sırada bulunan İzmir'i barındıran Ege, gayrimenkul sektörünün gelişimi açısından kentsel dönüşüm hayati bir önem taşıyor. Bu açıdan kentsel dönüşüm stratejisinin de uygulanabilir ve sürdürülebilir olması çok önemli" dedi.

DAHA ÇOK YOL VAR
İzmir'in kentsel dönüşüm alanında diğer büyükşehirlere kıyasla kat etmesi gereken daha fazla yolu olduğuna değinen Ünal, "İzmir'deki yaşlı bina sayısı oldukça fazla. Kentsel dönüşümün gelişmesi için belediyelerin kat izni artışı gibi bazı cazibe arttırıcı sebepleri imar planlarına ekleyerek inşaat sektörünün de yolunu açması gerekiyor. Ayrıca parsel birleştirme veya otopark sorununun çözümü gibi şehircilik sorunlarına dokunan projelerde de bir ödül mekanizması geliştirilmesinin teşvik edici olacağına inanıyoruz. Öte yandan piyasanın büyüdüğü, rekabetin arttığı ve depreme dayanıklı konutların öncelikli hale geldiği günümüzde, nitelikli inşaat yapımı ve inşaat malzemelerinin üretiminin de vazgeçilmez bir zorunluluk" ifadesini kullandı.

Hürriyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181