Efe Bezci 'Konut alıcısı için bu ay fırsat'!
İLK 5 ay, geçen yıla göre artan konut satışlarının Haziran'da yüzde 7,9 gibi sert düşüş yaşamasının konut alıcısı açısından aslında fırsat olduğu belirtildi.

İlk 5 ay, geçen yıla göre artan konut satışlarını Haziran'da yüzde 7,9 gibi sert düşüş yaşamasının konut alıcısı açısından aslında "fırsat" olduğun belirtildi. Başkent'te yaklaşık 50 yıldır inşat sektöründe yer alan BESA Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, TÜİK haziran ayı konut satış verilerini değerlendirdi. İlk ve ikinci konut satışlarında bu yıl Ramazan Bayramının Haziran ayına denk gelmesi nedeniyle düşüş beklediklerini, buna karşın bu kadar sert düşüş beklemediklerini ifade eden Efe Bezci, şunları söyledi:

"Oldukça umutluyuz"
"İlk konut satışlarındaki yüzde 7,9'luk, ikinci konut satışlarında yüzde 8,2'lik azalış, konut alıcısı için aslında şu an fırsat aylarında olduğunun göstergesi. Arz, talep dengesinin fiyatların da tüketici lehine gelişeceği gerçeğinden yola çıkılırsa konut sahibi olmak isteyen kişiler şu an oluşacak avantajları birkaç ay sonra başlayacak sezonda yakalayamayabilirler. Şu unutulmamalı ki inşaat sektörü tüm badireleri bu zamana kadar başarı ile atlattı ve hızlı gelişimini sürdürüyor. Dolayısıyla Haziran ayı verileri aldatmamalı, iyi okunmalı. Biz sektör temsilcileri olarak Eylül ile birlikte yılın son çeyreğinden oldukça umutluyuz."

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181