Ege Yapı, 8.5 milyar TL'lik yatırımla 8 projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyor!
Gayrimenkul sektörünün gecen yıl hayata geçirilen konut kampanyaları ve yabancıya satış olanakları ile önemli bir hareketlilik yaşadığını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, bu yıl yeni yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi. 2017'deki desteklerin sektörü olumlu etkilediğini ifade eden Kabadayı "Geçen yıl sektörü olumlu yönde etkiley düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile birlikte oldukça iyi bir yıl kapanışı yaşadık" dedi. Kabadayı şunları söyledi

DESTEKLER OLUMLU YANSIDI
Uzun vadeli konut kredisinde başlangıç rakamı olan yüzde 25 tutarındaki sermayeyi sağlamakta zorluk çeken tüketici için bu rakamın yüzde 20'ye indirilmesi, an az 1 milyon dolarlık taşınmaz satın alan ve 3 yıl satı maması şartı ile yabancıya vatandaş! veren düzenleme, konuttaki KDV indiriminin Mart ayından Eylül ayına uzatılmış olması, gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri ile ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ait damga vergisi oranının sıfır olarak uygulanması, yabancı konut alıcıları ve yatırımcıları acısından vize, vatandaşlık, oturma izni ve bürokratik işlemlerin azaltılması ile ilgili yapılan düzenlemeler, konut alımını ve tasarrufu teşvik amacıyla alınan önlemler 2017 yılı gayrimenkul sektörü performansına genel olarak oldukça olumlu yansıdı."

YENİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Amaçlarının 8.5 milyar TL'lik yatırımla 8 projeyi hayata geçirmek olduğunu anlatan Kabadayı "Satışı devam eden Türkiye'nin en büyük projelerinden olan Batısehir dışında, ilk olarak yatırım zincirinin ilk halkası olarak Levent ve Maslak'ın yanı basında 820 milyon TL yatırımla Kordon İstanbul'u satışa açarak, lansmanım gerçekleştirdik. Ardından yatırım zincirimizin ikinci halkası olarak 105 milyon TL yatırımla inşa ettiğimiz Premium Ofis Beylerbeyi'ni satışa sunduk. Bu projemizin teslimini 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştireceğiz. Yedikule'de Emlak Konut ile birlikte hayata geçireceğimiz cok özel projemizin ruhsatını aldık. Cekmeköy'de lansmanını gerçekleştireceğimiz iki yeni projenin ruhsatlarını aldık vı inşaatlarına başladık. Atasehir'de kentsel dönüşüm anlaşma larını cok büyük oranda tamamladık. Bunların dışında taahhüt projelerimizden olan Maslak'ta yer alan 80 bin metrekare inşaat alanına sahip ofis ve dükkânlardan olan projemizin inşaatına başladık" dedi.

Kabadayı, "Gayrimenkul geliştirme i projelerimiz dışında bahsettiğimiz gibi, taahhüt projelerimizden olan Maslak'ta projemizin inşaatına başladık ve 2018 yılında devam edeceğiz" dedi.

BEYOĞLU'NA YENİ PROJE OLACAK
Yeni projelerinin ruhsat çalışmasının da bittiğini söyleyen İnanç Kabalayı "Beyoğlu ve Çekmeköy'deki ikinci projemizin ürün geliştirme çalışmaları devam ediyor. Atasehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 50 dönüm üzerinde bir alan için imzaları topladık" diye konuştu.

Star Ek2 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181