Elfi Gayrimenkul Emlak Sayfası'na konuk oldu!
Her çarşamba TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Emlak Sayfası programı bu hafta Balıkesir'den canlı olarak yayınlandı. Elfi Gayrimenkul Kurucusu Özkan Aydemir ve Elfi Gayrimenkul Balıkesir Ofis Yöneticisi Cihan Koçer'in konuk olduğu Emlak Sayfası'nda bu hafta Balıkesir'in gayrimenkuldeki geleceği ile birlikte emlak danışmanlığı sektörünün hedefleri ve planları konuşuldu. 

2016 herşeye rağmen yatırımcının güvenini kaybetmediği bir yıl oldu!
2016'nın yaşanan bir çok talihsiz olaya rağmen yatırımcının güvenini kaybetmediği bir yıl olduğunu belirten Elfi Gayrimenkul kurucusu Özkan Aydemir sözlerine şöyle devam etti; "1,5 milyon konut hedefinin tutması ve rekorun kırılması mümkün gözüküyor. Devlet tarafından yapılan bir çok düzenleme sektörün ivme kaybetmeden ilerlemesini destekledi. Yatırımcının güven duygusunun yukarı çıkması ise konut satış rakamlarını yukarıya taşıdı."

Son 5 yıldır yatırım tercihinde daha çok gayrimenkulun öne çıktığını da sözlerine ekleyen Aydemir; kayıt dışı emlakçılığın ise sektör için hızlı bir şekilde çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Kayıt dışı çalışan emlakçıların doğru fiyatlandırma yapamaması sonucu bölgelerde balon fiyatların oluştuğunu dile getiren Özkan Aydemir; " Kayıt dışı çalışan emlakçıların bu yanlış fiyatlandırmaları dolayısıyla müşterilerde algı karışıklığı oluşuyor. Bu ve daha bir çok sebep dolayısıyla çıkacak olan emlakçılık yasasını beklemekteyiz" dedi.

Emlak Danışmanlığı artık emekli mesleği değil!
Eskiden emlak danışmanlığının hobi amaçlı yapıldığını yada emekli mesleği olarak görüldüğünü söyleyen Özkan Aydemir, günümüzde ise kariyer yapmak için başlanılan ve gelişime açık gözde bir meslek haline geldiğini dile getirdi. Son 10 yılda inşaat sektörünün yaşadığı değişime emlak danışmanlığı sektörününde ayak uydurduğunu belirten Aydemir, alınan eğitimler ve kurumsallaşma adımları ile artık yatırımcının tıpkı alanındaki konuları danıştığı bir avukatı olduğu gibi birde emlak danışmanı olduğunu, ve yatırım yapmadan önce konuyu emlak danışmanlarına danışmaya başladıklarını söyledi.

2017'de Balıkesir'de konut ve arsa fiyatlarında artış kaçınılmaz!
Balıkesir'in; İstanbul İzmir otoyolu ve Çanakkale Köprüsü ile birlikte İstanbul için lojistik anlamda çok önemli bir noktada bulunduğunu sözlerine ekleyen Özkan Aydemir açıklamalarına şöyle devam etti; " Türkiye ortalamasının üstünde bir büyüme gösteren Balıkesir'in önümüzdeki 10 yıllık süreçte yükselişini sürdüreceğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıl içerisinde ise en az yüzde 20 ila 30'luk bir yükselişin söz konusu olacağını öngörüyoruz."

Kentsel dönüşüm 2. el konut satışlarını arttırdı!
Rayiç bedellerde yüzde 40 hatta 50'lere varan artışa neden olan kentsel dönüşüm olgusunun sadece adının anılmasının bile emlak sektörüne hareket getirdiği söyleyen Aydemir; yatırım amaçlı alınan konutlarda 90 öncesi yapılara rağbetin arttığını ve tabi buna bağlı olarakta kentsel dönüşümün 2. el konut satışlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Yatırımda en önemli unsur bekleme süresi!
Yatırımcılarından öncelikle bekleme sürelerinin ne kadar olduğunu belirlemelerini istediklerini belirten Elfi Gayrimenkul Balıkesir Ofis Yöneticisi Cihan Koçer, getirisi ön planda tutularak yapılan yatırımlarda ise mutlaka bir emlak danışmanından bilgi alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle son 1 senedir kulaktan dolma bilgilerle yapılan yatırımların son bulduğunu sözlerine ekleyen Koçer, yatırımda doğru fiyat mı sorusunun ve ulaşım akslarına yakınlığın dikkat edilmesi gereken ilk unsurlar olduğunu belirtti.

Tuğba Gülten / EmlakSayfası.com.tr







 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181