Emlak Konut Zeytinburnu Beştelsiz arsasında ihaleyi kazanan belli oldu!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu yapıldı. İlk oturumu kıran kırana geçen ihalenin ikinci oturumunda en yüksek teklifi Güney Gayrimenkul - Baş Yapı İnşaat - Esta İnşaat - Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı verdi. Ortaklık, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 730 milyon lira teklifte bulundu. Bu rakama karşılık gelen 640 milyon 100 bin lirayı ise Emlak Konut GYO payı olarak önerdi. İstanbul şehir merkezindeki konumu nedeniyle ihalenin ilk ve ikinci oturumunda yoğun rekabet yaşandı. Şirketler, lokasyon avantajı nedeniyle araziye büyük ilgi gösterdi.

TOKİ'den aldı
İhalenin ilk oturumda çeşitli şirket ve ortaklık tarafından 8 teklif sunulurken, ikinci oturumuna 6 teklif yapıldı. Zeytinburnu Beştelsiz arsasının 1. oturumuna en yüksek teklifi Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat vermişti. Firma arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 350 milyon lira, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise bu rakamın yüzde 25'ine karşılık gelen 87 milyon 500 bin lirayı Emlak Konut GYO'ya önermişti. Emlak Konut GYO, bu lojmanların 102 dönümlük arsasını Mart 2015'te 400 milyon 5 bin lira bedelle TOKİ'den satın almıştı. Arsanın üzerinde 600 konuttan oluşan lojmanlar bulunuyordu. Lojmanların 1 yıl içinde taşınması bekleniyor. Ticaret+turizm alanı imarına sahip arsa ticaret+turizm alanı, ticaret+konut alanı, ticaret alanı, dini tesis alanı ve park alanı olmak üzere 5 parseli kapsayan taşınmazlar tamamı 96 bin 968 metrekarelik arsa alanına sahip. Emsale esas inşaat alanı 61 bin 845 metrekare. Bu parsellerde maksimum yapı yüksekliği ise 35.5 metre olarak belirlendi. Bu sayede arazide yükselecek yapıların tarihi yarımada siluetini etkilemesinin önüne geçilecek.

52 bin metrekare park
Satın alındığında toplam 102 dönüm olan arsanın 97 dönümlük kısmı ihaleye çıktı. Bu alanda 61 bin 845 metrekare inşaat yapılacak. Arsanın büyük bir bölümünün ise park alanı olarak ayrıldığı ifade edildi. Buna göre, toplam 55 bin 176 metrekarelik alan park olarak değerlendirilecek. Bu alan hem Zeytinburnu'nun en büyük parkı olacak, hem de ilçeye önemli bir yaşam alanı açılmış olacak.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181