Emlak Konut’un tarihi kampanyasına GYODER de destek verdi!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ekonomik etkilerini gayrimenkul sektörü püskürttü. Konut satışlarını canlandırmak için elini taşın altına koyan Emlak Konut'un ardından GYODER de harekete geçti. Emlak Konut'un dün başlayan 30 yüklenici firmasının 15 bin konutla yer aldığı kampanyaya GYODER de katıldı. Böylece, kampanyaya dahil olan proje sayısı 86'ya, konut sayısı 56 bine, ofis sayısı da 3 bin 200'e çıktı. Toplam değeri 50 milyar liraya ulaşan bu konutlar, ağustos ayı boyunca yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve yüzde 0.70 faiz oranıyla alınabilecek.

AMAÇ SATIŞ DEĞİL
GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye'nin yaşadığı bu süreçte yatırımcılara da önemli görevler düştüğünü söyledi. Torun, "Biz şantiyelerimizin başındayız ve yatırıma devam ediyoruz. Doğrudan 2 milyon, 200 alt sektörle toplam 10 milyon kişiye istihdam sağlıyoruz. Sektörde önümüzdeki aylarda başarılı bir ivme yakalanacak. Satışlar geçen yılın gerisinde kalmayacak" dedi. Torun, Türk ekonomisinin darbe girişiminden önceki durumuna yavaş yavaş dönmeye başladığını vurgulayarak, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin çok önemli lokomotif sektörlerinden olduğunu söyledi. Ramazan ayı ve sonraki tatil döneminde satışlarda bir durgunluk gözlendiğini ancak bunun normal olduğunu anlatan Torun, kampanyanın asıl amacının konut satışlarını artırmak olmadığını, ekonomiye dinamizin getirmek olduğunu da ifade etti.

TÜKETİCİYE UYARI!
Torun, 2016 yılını kâr yılı değil acı olaylardan ders çıkarma yılı olarak gördüklerini dile getirdi. Torun, "Bizlerin dışında da kampanya yapan şirketler var. Tüketicilerden ricam bu konuda çok dikkatli olsunlar. Projenin ruhsatı alınmış mı, banka kredisi kullanma konusunda herhangi bir anlaşma var mı buna baksınlar. Çünkü bu dönemde ruhsatı alınmamış ya da bitirme garantisi olmayan projelerde satışlar yapılmaya yeltenen olabilir" dedi.

BANKALAR DA FAİZİ YÜZDE 0.9'A İNDİRSİN
Sektörün kampanya atağını bankaların da desteklemesi gerektiğini söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, şunları anlattı: "Başlattığımız bu seferberlik, Türkiye çapında konut üretimini destekleme atağıdır. Bizim inşaat sektörü olarak bu günlerde bankalardan talebimiz, ellerini taşın altına koymaları. Bu kampanya kapsamında faiz oranlarını yüzde 1.10'dan 0.90'a çekmeleri. Bizim kampanyamızda arada 40 puanlık bir kayıp var. Onlar da bu kaybın yarısını ödeyebilirler. Bu sadece inşaat sektörünün görevi değil."

MECLİS'İ ONARMAYA TALİBİZ
Darbe girişimi sırasında bombalanan ve hasar gören TBMM binasını kendilerinin yapmak istediğini belirten Torun, "Madem milletin Meclis'i, biz bu Meclis'i onarma konusunda ilgililerle temasa geçeceğiz. Bu konuda talipliyiz" ifadelerini kullandı

DARBEYİ MİLLETİMİZLE ENGELLEDİK
Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, dün itibarıyla başlattıkları kampanyayla ilgili şunları söyledi: "Biz Emlak Konut olarak 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren işimizin başın geçerek yapabileceğimizi konuştuk. Yüklenicilerimizle toplantılar yaptık. Önce 'işçi çıkarmayın' dedik ardından kampanya hazırlığı yaptık. Öncelikle bu kampanya bir fedakarlıktır. Darbeyi milletimizle engelledik, ekonomik darbeyi de engelleyeceğiz. Yüklenicilerimizin kârları maksimum yüzde 20-25. Belki de zarar edecekler. Ancak önemli olan fotoğrafın bütününü görebilmek. Diğer sektörler de bu tarz kampanyalara yöneliyor."

KAMPANYAYA DAHİL PROJELER
 Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork
 AND Gayrimenkul: AND Pastel
 Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul
 Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum
 Babacan: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal
 Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol
 Dap Yapı: İstmarina, Adamkule
 Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal
 EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul
 Extensa: Bomonti Modern Palas
 Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3
 İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul projeleri
 Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova
 Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu
 Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy
 Mar Yapı: G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan
 Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece
 Nurol GYO: Nurol Park
 Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle
 Pekdemir: Evimiz Kocaeli
 Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul
 Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal
 Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern
 Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz
 Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans
 Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir
 Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul
 Turyap: Ankara Golfkent
 Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları
 Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos

Seda TABAK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181