Emlak'ta 'İngiliz modeli' tavsiyesi!
Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal, son yıllarda inşaat sektöründe konut üretimi ve ticaretinde rekor büyüme ile emlak piyasası devasa bir sektöre dönüşmesinin, mevzuatla ilgili konuların yeniden düzenlenmesi ihtiyacını artırdığını ve Emlak piyasasına yönelik yeni yasal düzenlemenin hükümetin gündeminde olduğunu belirtti.

Sektörün tüketici, müteahhit, emlakçı, bankalar ve devlet gibi önemli ayakları bulunduğunu belirten Ünal, "Piyasanın işleyişi, vergi ve diğer boyutları ve bu alanda faaliyet gösterenlerin niteliklerine ilişkin yapılacak mevzuat düzenlemeleri büyük önem taşıyor" dedi. Emlak sektörü ile ilgili düzenlemelerde referans alınabilecek ülkelerin başında ingiltere'nin geldiğini ifade eden Ünal, "Çünkü ingiliz sistemi daha sade. Orada emlak müşavirliği var, sahibinden modeli yok. Mutlaka bir emlak müşavirliğiyle anlaşıyorlar. Satıcı komisyon ödemiyor, alıcı yüzde 3 komisyon ödüyor. Kurallar ve kriterler belli. Alıcı satıcı bir araya gelmiyor. Emlak müşavirine yetki veriliyor" diye konuştu.

"Türkiye'de bir milat olur"
Ünal, emlak piyasasının kapsamlı biçimde yeniden düzenlenmesi yönündeki yasa çalışmalarına destek verirken, 1999 yılında yaşanan büyüm depremin ardından 2001 yılında çıkarılan Yapı Denetim Kanunu örnek verdi ve bu yasa ile inşaat sektöründe kalite ve depreme dayanıklılık şartlarının sağlandığını hatırlattı. Emlak sektörü ile ilgili konuların da benzer güçlü bir düzenleme ile çözülebileceğini belirten Ünal, "Bu manada Türkiye'de bu şekilde geniş kapsamlı bir yasa bir milat olur" dedi.

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181