En çok ofis Avrupa Yakası'nda kiralandı!
ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Cushman & Wakefield'ın raporuna göre, bu yılın ikinci çeyreği için İstanbul'daki ofislerin yarısından fazlası Levent, Maslak, Gayrettepe, Zincirlikuyu ve Esenyurt bölgesinde kiralandı.

Rapora göre, bu yılın ikinci çeyreğinde 2016'nm aynı dönemine göre yaklaşık 2 kat artışla 82 bin 774 metrekare yeni ofis alanı tamamlanarak piyasaya sunuldu. Yeni kiralamalarda bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 19.3, geçenyüagöre de yüzde 72.5 artış kaydedildi. Söz konusu dönemde 69 bin 571 metrekare toplam kiralama işlemi gerçekleştirüirken, bu işlemlerin yaklaşık yarısını yeni kiralamalar, diğer yarısını da sözleşme yenilemeleri oluşturdu. Metrekare bazında anlaşmaların yüzde 53'ü Levent, Maslak, Gayrettepe, Zincirlikuyu ve Esenyurt bölgesinde, yüzde 5'i bu bölgeler dışında kalan Avrupa Yakası'nda, yüzde 42'si Anadolu Yakası'nda yapıldı. Anadolu Yakası'ndaki işlemler ağırlıkla Ümraniye'de gerçekleşti. Boşluk oranlarına bakıldığında ise yüzde 21 ile bu yılın birinci çeyreğine göre sabit kaldığı dikkati çekti. Alt pazar boşluk oranları ayrıntüı olarak incelendiğinde Ataşehir, Kozyatağı, Göztepe, İçerenköy ve Kavacık bölgelerindeki boşluk oranlarında, arzın artması nedeniyle "anlamlı" bir yükselme oldu. Buna karşın Levent, Maslak ve Kağıthane bölgelerinde ise azalmayaşandı.

116 bin metrekare depo kiralaması gerçekleşti
Rapora göre, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de 116 bin metrekare depo ve lojistik alan kiralama işlemi gerçekleşti. Perakende sektöründen gelen talep yavaşlarken, kamu ve lojistik şirketleri 2017'nin ikinci yarısı için en aktif kullamcüar oldu. Söz konusu dönemde depo ve lojistik alanında kira fiyatları geriledi. Kira fiyatlarındaki düşüşte, "belirli oranda" devam eden kur dalgalanmalarının etkili olduğu belirtildi. 

424 BİN 500 METREKARE YENİ AVM ALANI
Bu yılın ikinci çeyreğinde tüm Türkiyede bir önceki çeyrekteki açılış hacminin 5 kat fazlası ile 424 bin 500 metrekare civarında alana sahip yeni AVM operasyona başlayarak, alışveriş merkezi arzının ciddi ivme kazanması sağlandı. Emaar Square (150 bin metrekare), Sur Yapı Marka (75 bin metrekare), Park Adana (65 bin metrekare) ve M1 Adana büyütme çalışması (15 bin metrekare), Erasta Edirne (34 bin 102 metrekare), Mail of Antalya (42 bin metrekare), Novada Menemen (20 bin metrekare), NG Sapanca Bedesten (15 bin metrekare) ve Novada Ordu (8 bin 400 metrekare) yılın ikinci çeyreğinde pazara giriş yapan AVM'ler oldu.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181