Ergün Turan 'Yeni şehirler kurup eskilerini yenileyeceğiz'!
Önümüzdeki 6 yıl içinde büyümenin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkulde öne çıkan modellerden birisine önderlik yapan TOKİ'nin Başkam M. Ergim Turan, yeni dönem açılım planlarını Güneş'e anlattı. Türkiye son 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde yatırımları ile her alanda gelişimini sürdürdüğünü vurgulayan Turan ''Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı ile ülkemiz bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor. Ülkemizin ekonomik güç ve potansiyellerine zarar vermeye dönük hamleler, devletimizin ve milletimizin birlikve iradesi ile bertaraf edilmekte; yatırımlar aynı hız ve kararlılıkla sürmektedir. TOKİ bu süreçte önemli rol oynamaktadır" dedi. İşte sorularımız eşliğindeTuran'dan dikkat çekici açıklamalar.

EMEKLİLERE KONUT VAR MI?
"Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik Emeklilere dönük'İkinci Bahar' kampanyası ile konut projelerimizden emekli büyüklerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250'den başlayan taksitlerle ve istanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerde ise 350-400 'den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz."

HEDEFLERİNİZ NELER?
"Sektörümüzün öncü kuruluşu olarak biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gayret ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, daha yüksek bir inanç ve kararlılıkla konut sahibi olmamış dar gelirli vatanJ daşlarımız 1 için mutluluk inşa etmeyi sürdürüyoruz. Bugün, Güçlü Türkiye'nin alanında en tecrübeli ve güçlü kuruluşu olarak daha çok çalışarak hedeflerimizi gerçekleştirme zamanıdır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

PEKİ SOSYAL PROJELER?
"Konutların yanı sıra vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu okul, hastane, üniversite, kamu binaları, spor tesis ve stadyumlarla toplam 8 bin 676 adet yüksek kalitede sosyal donatı ve tesisle ülkemizin gururu olan yeni yapılar inşa ediyoruz. Bu noktada 2016 yılında 20 okul, 3 üniversite 10 yurt, 10 hastane, 135 ticaret merkezi, 69 cami, 13 kamu hizmet binası, 6 sosyal tesis ve bir stadyum inşa ettik. Diğer uygulamalarımız ile 2016 yılında toplam 683 adet sosyal donatı inşa ettik. Sosyal donatı yatırımlarımız 201 7'de artarak devam edecek."

2023 HEDEFLERİNİZ?
"Büyük bir kalkınma hamlesi içerisinde olan ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda gelişimini sürdürüyor. Sektörümüzün öncü kuruluşu olarak, Toplu Konut İdaresi olarak hedeflerimize daha büyük bir gayret ve şevkle yürümeye devam ediyoruz. Allah'ın izniyle, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecek. 15 Temmuz gecesi demokrasimize, milli irademize ve bağımsızlığımıza karşı yapılan darbe girişimine karşı tavrı ortaya koyan aziz milletimiz ve ülkemiz, 2023 hedeflerini de birlik ve beraberlik ile gerçekleştirecektir."

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181