Ev alana devlet katkısı bu yıl başlayacak!
Emeklilere konut imkanı tüm illere yayılacak. Ev alana devlet katkısı bu yıl başlayacak. Hükümet, dar gelirli ve emekliyi konut sahibi yapmak için seferberlik yürütüyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iki kesimi de ev sahibi yapmak için başrolü oynuyor. Yoksul ailelerin ev sahibi olmasını kolaylaştıracak konut hesabı programı da bu yıl başlıyor.

100 BİN SOSYAL KONUT
Dar gelirlilere 2023'e kadar 100 bin sosyal konut yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı kolları sıvadı.

Yoksul ailelerin ev sahibi olması için yürütülen projeyle 4 yılda 25 bin konut sahiplerini bulurken, alt gelir grubuna yönelik projelerin kapsamı genişliyor. Emekliler için 17 ilde başlatılan konut projesinin de tüm illere yayılması hedefleniyor. Konut hesabı yönetmeliği de Mart'ta Başbakanlık'a gönderilecek.

Belirlenen koşulları yerine getirenlere, hesapta biriken tutarın azami yüzde 20'si kadar hesaplanan devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı için azami tutar 15 bin lira olacak. Bakan Sarı, üretilen konutların yüzde 85'inin sosyal konut, yüzde 15'inin kaynak geliştirme projesi olduğunu belirterek, "Alt-yoksul grubunda konut alıcılarında hane halkı gelirinin aylık 3 bin 200 lirayı aşmaması gerekiyor. İstanbul için bu tutar 3 bin 700 lira" dedi.

7 BİN LİRAYA EV İMKANI
Dar gelirliler için 2023'e kadar yapılacak konutlarda eşi ölen kadınlar ile engellilere öncelik veriliyor. Vatandaşlar 2+1 konutlara 270 ay vadeyle, aylık 130 lira, toplamda ise 35 bin lira ödeyerek sahip olabiliyor. 1+1 konutlar için ise yine 270 ay vadeyle, aylık 100 lira taksitle, toplamda 27 bin lira ödeniyor. 

Yeni Gün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181