'Evi dönüşene gayrimenkul sertifikası verilecek!'
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yapılan değişiklikle, Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağını bildirdi. Sertifikaların metrekare olarak tanımlandığını belirten Canikli, sertifika almayı tercih eden hak sahiplerine, yeterli sayıda sertifikaya sahip olmaları şartıyla, tamamlanan projeden talep ettiği daireyi alma imkanının getirildiğini ifade etti. Düzenleme kentsel dönüşüm amaçlı ihraç edilen sertifikalarda geri alım garantisi de verdi.

BORSADA İŞLEM GÖRECEK
Geri alım garantisi vatandaşların sertifikalarını kolaylıkla nakde dönüştürmesine imkan tanıyacak. Canikli. "Geri alımda fiyat. TÜFE ve ÜFE gibi benzer endekslerden oluşan sepet değişim oranına göre düzeltilmiş tutarından aşağı olmayacak şekilde belirlenecek. İhraç edilecek sertifikalar borsaya kote olup alınıp satılabilecek" dedi.

ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK
Uygulama özel sektör şirketlerinin konut ve ticari alan projelerinde de ek kaynak sağlayacak. Ancak özel sektör proje değerinin en fazla yüzde 50'sini sertifika ihracı yoluyla finanse edecek. Kentsel dönüşüm amaçlı projelerde ise proje bedelinin tamamı gayrimenkul sertifikası ihracı ile finanse edilebilecek. Belediyeler. İller Bankası ve TOKI ihraca olabilecek.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181