Evlerin fiyatları düştü, konut satışları arttı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredisi faiz oranlarında indirime gidildi ve konut satışları son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan projeler yurdun pek çok bölgesine hızla yayıldı. 240 ay vadeli ve yüzde 0.75 faiz oranlı konut kredisi başvuruları devam ediyor. Sizde bu proje sayesinde uzun zamandır hayalini kurduğunuz eve sahip olabilirsiniz.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ve geçen yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdüren tek sektör konumunda bulunan gayrimenkulde, konut satışı, işgünü sayısının 20 güne düştüğü şubatta da artışını sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, şubatta konut satışı, bu yılın ocak ayına göre yüzde 6.4 artarak 101 bin 468 adede çıktı.

Vade arttı faiz düştü konut satışları tavan yaptı
Bu yılın ocak ayında iş günü başına günde ortalama 4 bin 335 konut satılırken, şubatta bu rakam 5 bin 73'e yükseldi. Günlük ortalama konut satış sayısı, geçen yılın şubat ayında ise 4 bin 843 olarak gerçekleşmişti. Emlak GYO liderliğinde şubat ayında başlatılan "240 ay vade, 0.75 faiz" kampanyasının yanı sıra, bankaların da maliyetleri düşürmesi özellikle ipotekli konut satışlarını artırdı

İstanbul 17 bin 783 konut satışıyla en yüksek paya (yüzde 17.5) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 11 bin 274 konut satışıyla Ankara, 6 bin 290 konut satışıyla İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller ise 4 konutla Hakkari, 7 konutla Ardahan ve 27 konutla Şırnak oldu.

45 bin konut inşa ediliyor
Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı, şubatta, ocak ayına göre yüzde 2.2 artarak 45 bin 215 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 44.6 olarak belirlendi. İlk satışlarda İstanbul, 8 bin 514 konut satışıyla en yüksek paya (yüzde 18.8) sahip olurken, İstanbul'u 3 bin 948 konut satışıyla Ankara izledi.

Ekonomi 24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181