Faizlerin düşmesiyle ev almak isteyenlere fırsat doğdu!
Kredi faiz oranlarının düşmesi ev sahibi olmak isteyen orta gelir düzeyindekiler için önemli bir fırsat olacak. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, konut kredisi faizinin yüzde 1'in altına düşmesini beklediklerini, hele 0.60'lara gelirse sektörü uçuracağını söyledi. Merkez Bankası'mn, faiz koridorunun üst bandında yaptığı yanm puanlık indirim, konut sektöründe heyecan yarattı. Çünkü konut kredisi faizlerinin yüzde l'in altına inmesi için kapı aralandı. Şu anda en düşük oran veren bankada yüzde 1.13 olan konut kredisi faizlerinin yaz aylannda yüzde l'in altına düşmesi bekleniyor. İnşaat sektörü, "Yüzde 0.60 olursa uçarız" diyor. Müteahhitler Federasyonu Başkam Necip Nasır, İzmir'in yüzde 85'inin dönüşümü gerektiren konutlar olduğunu, alım gücünün zayıf olması ve kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle satışlann durduğunu, faizlerdeki düşüşün inşaatla birlikte 200 sektörü hareketlendireceğini belirterek, şöyle konuştu: "2013 yılının Nisan-Mayıs aylarında inşaat sektörü tavandaydı. Yüzde 0.60 faiz oranıyla 60 ay vadeli konut kredisi veriliyordu. Ülke ekonomisi, 17- 25 Aralık sürecinde zarar gördü. İnşaatta da yükselen ivme düştü. Şu anda faiz oranı, 1.13'lerde. Bunun tek rakamlara düşmesi gerekiyor, l'in altına düşmesini bekliyoruz, 0.60'lara gelirse uçurur. Kentsel Dönüşüm Yasası ile gecekondu bölgelerinde devletin karşıladığı yüzde 4'lük dilim de var. Bu da konut sahibi olacaklara büyük imkan tanıyacaktır.

DEV BİR İŞ KOLU

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da Türkiye ekonomisinin büyümesinde inşaat sektörünün önemli bir payı olduğuna dikkat çekerek, iki binden fazla yan kolu da bünyesinde banndıran inşaat sektöründe faiz indirimine gidilecek olmasının sektörü hareketlendireceğini söyledi. Sancak, kredili konut satışlarının 2016 yılının ilk iki ayında, 2015 yılının ilk iki ayma göre yüzde 19 düştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

YÜZDE 15 ARTIRIR

"İnşaatın hareketlenmesi Türkiye ekonomisinin zinde kalması demektir. Tüketicilerin çoğu kredi kullanarak konut alıyor. Haziran- Eylül döneminde inşaatta satışlar durur ancak Folkart olarak Çeşme'de yaza yönelik birçok proje lansmanımız olacak. Bu da yaz satışlanna hareket katacak. Şu anda Folkart olarak bizde önemli bir durgunluk yok. Faizin düşmesi satışlan yüzde 15 artınr."

Habertürk Egeli Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181