Feres İnşaat'tan 1100 konutluk kentsel dönüşüm projesi!
3 etaptan oluşacak projede toplam 1100 konut yer alması planlanıyor. Tek seferde yıkılacak 110 binanın oluşturacağı 10 dönümlük arsa üzerinde yükselmesi planlanan proje için 2017 yılının Ekim ayında lansman yapılması hedefleniyor.

Bu büyük dönüşüm projesiyle ilgili konuşan Feres İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Recep Sevim, “Firma olarak ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk dikey orman projesinden sonra şimdi de Türkiye’nin ilk alan bazlı kentsel dönüşüm projesini inşa ediyoruz. Söz konusu projemizle ilgili geçtiğimiz gün ilk adımlar atılarak karot örnekleri alındı” dedi.

Alan bazında dönüşümün önemiyle ilgili de konuşan Sevim, “Şu an Türkiye’de yapılan kentsel dönüşüm ne kadar yararlı olsa da yeterince yeşil alan olmaması, yürüyüş yolları ve kent meydanları oluşturulmaması bir şeylerin eksik olduğunu gösteriyor. Feres olarak 1000 metrekarelik bir ada çalışması yerine 5 bin veya 10 bin metrekareden oluşan alan bazı dönüşümler tercih ediyoruz. Yaşam standartlarının üst seviyede olduğu daha konforlu bir yaşam için daha fazla yeşil alan ve sosyal alanlar oluşturup daha güzel konseptler meydana getiriyoruz. İleriye yönelik daha sağlam ve daha yaşanabilir bir düzen olması için atılacak en büyük adımlardan bir tanesi hiç kuşkusuz alan bazlı dönüşümdür. Bu adımı Kağıthane Belediyesi’nin de desteği ile ilk olarak biz atıyor ve kentsel revizyonu başlatıyoruz” dedi.

Türkiye’nin hemen hemen her ilinde başlayan kentsel dönüşüm projelerinde belediyelerin de büyük rol oynadığına değinen Recep Sevim, “Kentsel dönüşüm sürecini düzene sokmak ve hızlandırmak için Kağıthane Belediyesi hayli çaba sarf etmekte ve yanımızda olmaktadır. Bizler de belediyelerimize kentsel dönüşüm mevzuatında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden Kentsel Revizyon adı altında kentsel dönüşüm dernekleri kurmaya hazırlanıyoruz. Bunun da öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181