'Fikirtepe'nin yüzde 92'sinde sorunlar çözüldü'!
Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürerken, biten bazı projelerdeki konutların teslimiyle yaşam da başladı. 1 milyon 300 bin metrekarelik Fikirtepe'de 61 yapı adasının 4'ünde inşaatların bittiği açıklandı. İnşaat ve ruhsat işlemleri devam eden 52 yapı adasının 2 l'inde ruhsatlar alınmış, 31 ada için de ruhsat başvuruları yapılmış durumda. Sorunların devam ettiği 5 adada ise problemlerin hızla çözülmesi bekleniyor.

CADDENİN PABUCU DAMA
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yapımı biten 4 projede teslimatların sürdüğünü, bunların 2'sinde yeni yaşamın başladığını ifade etti. Halihazırda bölgede 35 firmanın faaliyet gösterdiğini hatırlatan Durbakayım, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda 2 bin 500'ü ticari olmak üzere 40 bine yakın bağımsız birimin hayata geçirileceğini bildirdi. Durbakayım, "Fikirtepe'de sadece dönüşüm sürecinde 45 milyar liralık bir inşaat ekonomisi oluştu. 45 milyar TL'lik sinerji, yıllık 100 bin kişilik istihdam yaratıyor. Hükümetin burası ile yakından ilgilenmesinin sebeplerinden birisi de bu. 100 binlik istihdam çok önemli" diye konuştu. Fikirtepe'nin Bağdat Caddesinin pabucunu dama atacak bir potansiyele sahip olacağım vurgulayan Durbakayım, "Finans merkezine, E-5'e, denize yakın, üç metro durağı bulunan Fikirtepe'de Barselona'daki La Rambla Caddesi'ne benzer bir cadde yapılacak" dedi. Yıl sonuna kadar Fikirtepe'de 5 yapı adasında da problemlerin çözülmesini umduklarım ifade ederek, "56 ada için 'iş tamam' diyebiliriz. 61 yapı adasının 56'srnda, yani yüzde 92'sinde sorunlar çözüldü. Çok küçük problemler kaldı. Kalan 5 ada için de çözümler süratle devreye girecek" diye konuştu.

Hakkını SATANLAR VAR
Nazmi Durbakayım Fikirtepe'de her ada için ortalama bin kişiyle görüşüldüğünü belirterek, 0,75 metrekare hakkı olan kişilerin projeyi kitlemek için çalışabildiğini belirtti. Durbakayım, "Herkesle anlaşıyorsun, biri hakkını satıyor, işler tıkanıyor'' dedi.

Çok ciddi artışlar bekliyoruz
Hak sahiplerinin hiçbir şekilde mağdur edilmediğini, fırsatçılık yapanlara karşı uzun süren mücadele verdiklerini ifade eden Durbakayım, Fikirtepe'de dönüşümün 2010 yılında konuşulmaya başladığını, daha sonra gelen resmi dönemlerle birlikte bölgede ciddi değer artışı yaşandığını kaydetti. Durbakayım, "2010 yılında bölgede ortalama metrekare değeri bin TL iken, şu anda rakam 9 bin 500 lira seviyelerine yükseldi. Bu rakam ileride çok daha yüksek olacak. 5 yıl içinde daha ciddi artışlar bekliyoruz" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181